Pro Politica

Ioan Turc: ” PNL nu susține candidatura primarului Traian Ogâgău pentru un nou mandat”.

Candidatul noii Alianțe a Dreptei la primăria Bistrița, Ioan Turc a reiterat astăzi, după semnarea protocolului de colaborare dintre PNL și USR-Plus, că PNL nu va susține candidatura pentru un al doilea mandat la primăria Sângeorz Băi a actualului edil Traian Ogâgău: ” Nu am discutat despre Sângeorz -Băi şi noi nu îl susţinem pe domnul Traian Ogâgău. Nu avem candidat, e o chestiune de nuanţă”

Noul protocol dintre  PNL-USR-PLUS va funcţiona la Beclean şi la Năsăud, cu certitudine, unde candidaţi sunt liberalii Bogdan Rusu, respectiv viceprimarul Dorin Vlaşin, iar la consiliile locale se va merge pe liste separate.

Reamintim că: Problemele juridice se țin scai de Traian Ogâgău, primarul orașului Sîngeorz-Băi. După un proces pierdut de acesta la Judecătoria Năsăud, acolo unde a fost acuzat de conflict de interese, a urmat decizia Curții de Apel Cluj care l-a absolvit de „păcate”, însă pe același subiect a intervenit Agenția Națională de Integritate.

Conform unui comunicat al A.N.I., în perioada exercitării funcției de primar, Ogâgau a încheiat, în data de 28 martie 2018, „un act juridic privind închirierea unei suprafețe de teren aflate în domeniul privat al Orașului Sîngeorz-Băi, încheiat între Primărie și tatăl persoanei evaluate, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract”. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, precizează A.N.I..

Traian Ogâgău a precizat  că va ataca decizia A.N.I. De altfel, lovitura cea mai grea a primit-o Traian Ogâgău în urmă cu câteva zile, tot din partea Judecătoriei Năsăud, acolo unde a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare într-un proces legat de refuzul recoltării de probe biologice. Și în această speță, Traian Ogâgău va recurge la apel.

Exit mobile version