Acasă Politica Ioan Turc îl faultează pe Radu Moldovan: ” E în campanie electorală...

Ioan Turc îl faultează pe Radu Moldovan: ” E în campanie electorală și varsă lacrimi de crocodil”

0

Atacul lui Ioan Turc a venit pe fondul ultimelor declarații politice făcute de președintele Radu Moldovan pe tema alocărilor bugetare și a atacurilor pe care liderul județean al PSD le-a lansat la adresa Guvernului Orban.

Ioan Turc: ” Domnul Radu Moldovan a intrat foarte tare în campanie electorală și mimează o profundă îngrijorare cu bugetul alocat asigurărilor sociale. Frumos, doar că, nu a fost deloc îngrijorat în 2019, atunci când guvernul PSD a transferat în sarcina primăriilor 90% din cheltuielile cu plata asistenților personali și ale persoanelor cu handicap grav și ale indemnizațiilor lunare ale acestor persoane. Înainte, raportul era invers, adică primăriile asigurau 10% și guvernul 90%, pesediștii spălându-se pe mâini de această importantă problemă socială”.

Potrivit celor spuse de Ioan Turc, pe execuția bugetară 2020, guvernul Orban alocă 50%  din cuantumul acestor cheltuieli, ceea ce este onorabil, arată Turc.

În aceeași ordine de idei, Tutc îl acuză pe Radu Moldovan că instigă pe cei angajați în aceste instituții, respectiv DGASPC, să iasă în stradă și să facă grevă: ” Radu Moldovan este îngrijorat de cu totul altceva: că va pierde președinția Consiliului Județean la alegerile din iunie și, recunosc, teama lui este justificată pentru că va pierde alegerile. Îi asigur pe toți cei din asistența socială că sistemul că sistemul va continua să fie finanțat. Niciodată aceste cheltuieli nu au fost prinse la buget de la începutul anului”, susține Ioan Turc.

Mai mult, președintele PNL BN, Ioan Turc a precizat că, la finele acestei săptămâni, va avea la București o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru pentru a lămuri această problemă.

 

Exit mobile version