luni, iunie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Turc declară război pe faţă primarului Ovidiu Creţu şi „secundului” Cristian Niculae

  Must Read

  Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc a dezgropat astăzi securea războiului cu administraţia publică locală, mai precis cu Ovidiu Creţu dar şi cu viceprimarul Cristian Niculae. Turc a relatat faptul că s-a enervat teribil în momentul în care, Ovidiu Creţu l-a catalogat „prost” pe bistriţeanul care a afirmat faptul că „telescaunul e o investiţie nefericită”, ceea ce denotă cel puţin o atitudine arogantă.

  „ Am rămas stupefiat de faptul că unul ca Ovidiu Creţu, primarul care a făcut de râs Caracalul să jignească cinic un alt bistriţean care are o anumită opinie. Domnule Creţu, ştiu că nu o să vă cereţi scuze, nu e în stilul dumneavoastră, dar o fac eu în locul dumneavoastră, însă aş vrea ştiţi şi de la mine: până-i Bârgăul, acest telescaun nu va fi deloc profitabil”, a spus Turc.

  Rămânînd în zona pârtiei de la Wonderland, Ioan Turc a mai precizat că „fie vreme bună, fie vreme rea, noi dăm bani la pârtie, dar nu ne dăm pe ea (…) Vorbind serios, faptul că bani de la bugetul local alimentează conturi ale prietenilor PSD, nu încălzeşte pe nimeni! Investiţia este gată, doar că acum întrebarea este următoarea: Cum se vor amortiza cheltuielile, când va deveni profitabilă această investiţie uriaşă?”, s-a întrebat retoric Turc.

  Turc vrea un parteneriat public-privat pentru pârtie

  Mai mult, Turc a venit şi cu soluţia unui parteneriat public-privat: „ Legea adoptată în acest sens în urmă cu doi ani de zile, este, în principiu, operaţională, normele metodologice fiind aprobate în luna noiembrie, doar că, în prezent, legea zace la Ministerul Finanţelor care nu vrea încă să dea avizul. Eu cred că domnul Creţu, prin Radu Moldovan, prin parlamentarii PSD, ar putea urgenta ieşirea acestei legi la rampă şi să rezolve problema”.

  Potrivit şefului PNL BN, Executivul primăriei Bistriţa, alături de consilierii PSD s-ar putea constitui într-o societate comercială şi, care ar putea încheia un parteneriat public-privat în aşa fel încât, cheltuielile legate de pârtie să cadă în sarcina celor care au iniţiat această investiţie absurdă, „ iar beneficiile să fie împărţite juma-juma”.

  Cu toate acestea, întrebările retorice ale lui Ioan Turc nu se opresc doar la Ovidiu Creţu, şeful liberalilor bistriţeni având câteva şi pentru preşedintele PSD BN, Radu Moldovan: „ Îl întreb pe şeful politic al domnilor Creţu şi Cristian Niculae: Ce opinie aveţi despre isprăvile acestor doi colegi de partid, despre modul în care cei doi îşi bat joc de acest oraş, de nervii şi de banii bistriţenilor?”.

  Reamintim faptul că valoarea anunţată a contractului semnat de municipalitate cu SC Euroalpin Bistriţa, subcontractant fiind SC Comelf SA, penru serviciile de operare şi exploatare a instalaţiilor aferente pârtiei de schi din Wonderland are o valoare de 297 de mii de lei fără TVA, 350 de mii de lei plus TVA, adică vreo 78 de mii de euro. Contractul este valabil până la finele lunii martie.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...

  DE LUNI SE DESCHID TERASELE. Ce aveţi voie şi ce nu aveţi voie să faceţi: ÎNCĂ EXISTĂ MAI MULTE RESTRICŢII

  Începând de luni se deschid terasele şi plajele. Din 1 iunie sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum...

  De luni, circulăm liber, fără restricții. Nu mai e nevoie să justificăm motivul pentru care ieșim din localitate

  De luni circulăm liber, fără restricții. Dispar și ultimele declarații pe proprie răspundere care mai rămăseseră în vigoare, cele pentru deplasările în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -