duminică, iunie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Turc cere primăriei Bistrița să renunțe la cheltuielile inutile

  Must Read

  Criza prin care trecem ne obligă la o reevaluare a politicilor publice, urmată de o resetare de fond. Banul nu mai poate fi cheltuit nechibzuit. Dimpotrivă, fiecare leu va trebui investit pentru a se întoarce, cu maximă eficiență, în calitatea vieții oamenilor.

  În acest sens, fac un apel către executivul Primăriei Bistrița și către majoritatea PSD din Consiliul Local să renunțe neîntârziat la cheltuielile absurde sau inutile, cum ar fi cele pentru pârtia de schi (peste 1 milion de lei) pentru aquapark (3 milioane de lei) și pentru Palatul Culturii (1.5 milioane lei).

  Cu privire la acest ultim capitol, este limpede că, anul acesta, nu vom avea nici spectacole, nici prevăzutele plimbări în străinătate ale ștabilor PSD din primărie, în orașele înfrățite din Europa. Doar din aceste corecții ar rezulta suma de cca 5.5 milioane de lei (peste 1 milion de euro). Iar banii, atâți câți sunt, trebuie să fie judicios folosiți.

  Mulți oameni vorbesc, în aceste zile, despre nevoia ca, după ce va trece pandemia, să consumăm produse și să ne bazăm pe servicii românești, nu doar ca o metodă de relansare a economiei, ci mai cu seamă ca o recalibrare a stilului de viață. De aceea, cred că o investiție prioritară pentru municipiu este construirea unei piețe agroalimentare închise, cu temperatura controlată, cu depozite frigorifice generoase, în care producătorii locali să-și poată păstra marfa (legume, fructe, produse lactate, carne, diverse preparate). Putem cumpăra, moderniza și extinde Hala Decebal sau construi o clădire nouă pe zona de tarabe în aer liber. Această investiție va avea două mari beneficii: vom mânca sănătos, iar producătorii locali vor fi încurajați să cultive mai mult, de calitate mai bună și predictibil.

  Deocamdată, cea mai mare problemă a acestor oameni este faptul că nu au unde să-și păstreze produsele, îndeosebi vara, când se aruncă tone de marfă stricată. Halele de refrigerare și spatiile de vânzare închise ar rezolva acest neajuns, la fel ca în toată lumea civilizată.

  IoanBistrița trebuie să devină un ecosistem de afaceri, social și urbanistic sănătos. Este singura soluție pentru ca vechiul burg să înflorească.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O fetiță de 2 ani din Braniștea a ajuns la spitalul de arși din București cu un elicopter SMURD. Ea prezintă arsuri de...

  Nenorocirea s-ar fi produs în urmă cu două zile în casa unei familii din comuna Braniștea, doar că, informația  a...

  Doar 2 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud, 91 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece...

  Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la joi 13, vineri la 4 persoane, astăzi sunt doar...

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -