Ioan Turc către Ioan Ciuclea, patronul Supercom: ” Gîndiți-vă serios dacă mai vreți să rămâneți la Bistrița. Contractul poate fi reziliat la vară dacă nu vă faceți datoria”

Must Read

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate...

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a intervenit în scandalul politic izbucnit în jurul majorării taxei de salubrizare și care a aruncat în aer toate rețelele de socializare. Potrivit celor spuse de Ioan Turc, Supercom SA a transformat primăria Bistrița într-un fel de firmă de recuperare, de fapt o parașută: ” În loc să impună ferm acestui operator respectarea contractului în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate, inclusive colectarea selectivă, municipalitatea, prin majoritatea PSD, se face preș în fața Supercom în dauna bistrițenilor. Eu îl întreb pe primarul Crețu, pe viceprimarul Niculae, de ce nu sancționează firma asta pentru neîndeplinirea obligațiilor contractual. Ale cui interese apără majoriatea PSD-ALDE din consiliul municipal. Cum să accepți majorarea tarifelor: doar  din pură prietenie sau în numele unor lucruri știute doar de cei care au semnat contractul?”, s-a întrebat  Turc.

În acest context, liderul liberal a precizat că singura soluție este ieșirea municipiului Bistrița din ADI Deșeuri, lucru cerut atât de consilierii municipali liberali prin vocea Dianei Morar dar și de consilierii PER: ” Se impune revizuirea în regim de urgență a HCL care prevede majorarea tarifelor, asta, prin revenirea la tarifelor anterior și indexarea lui cu maxim 10-15%”

Mai mult, Ioan Turc a atras atenția patronului de la Supercom SA, Ioan Ciuclea că firma pe care o administrează ” trebuie să se gândească foarte serios dacă mai vrea sau nu mai vrea să rămână în Bistrița. Dacă mai vrea acest lucru, atunci să își facă datoria, dacă nu, atunci va pleca, asta pentru că, după alegerile locale, noua conducere a primărie va repune în discuție întreg contractul semnat de municipalitate cu Supercom”, a conchis președintele PNL Bistrița-Năsăud.

Reamintim că

La începutul lunii noiembrie 2019, consilierul local PNL Diana Morar cerea ieșirea din ADI Deșeuri. Mai mult, Morar susținea faptul că, subvenția plătită pentru acoperirea taxei de salubrizare, este una la limita legii, asta pentru că, nimeni nu controlează activitatea celor de la Supercom.

Diana Morar: ” Supercom solicită majorare taxei de salubrizare. Asta deoarece a câștigat licitația la un preț mic, după care a crescut prețul în mod artificial. Acum avem un tarif de 11.5 lei/persoană în loc de 8.12 lei!

Din bugetul local, Primăria Bistrița plătește o subvenție pentru tariful anterior, subvenție de 1.52 de lei pe persoană și acum se aproba o subvenționare cu 4.90 de lei/persoană, adică de trei ori mai mult. Este un tertip prin care operatorul va încasa în avans bani pentru un serviciu pe care nu l-a prestat! Consider că acest aspect este la limita legii: să subvenționăm din bugetul local un serviciu asupra căruia nu avem niciun fel de control. Mai ales că acest aspect nu a fost prevăzut în contractul de delegare câștigat de Supercom. Subvenția lunara estimata ce urmează sa fie suportată din bugetul local pentru anul 2019 este circa de 269.500 lei/luna (pentru 55 mii beneficiari estimat).

 

Trebuie știut faptul că:  SUPERCOM, firma  deținuta de fostul coleg de senat al primarului PSD Crețu Ovidiu, va încasa în avans aproximativ un milion de euro pentru un serviciu de colectare pe care nu îl realizează în parametri optimi..

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Războiul Verzilor aproape de final. O decizie definitivă în dosarul Simoiu vs Călinescu va aduce schimbări masive și la Bistrița. Marius Bălan vrea consilier...

În iunie 2019, Partidul Verde făcea boom și se dividea ca un fel de amibă, și mic cum este el, a devenit și mai...

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate Bistrița, ai Parohiei Ortodoxe Române...

AJOFM controlat de prefectul Stelian Dolha. El a cerut redeschiderea instituției ”închisă ” de pandemie. Agenția este condusă de Otilia Râpan de mai bine...

Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost vizitat astăzi de prefectul Stelian Dolha, acesta sesizându-se în urma unor materiale apărute în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -