Acasă Politica Ioan Turc, atac dur : Primăria Bistrița și conducerea CN ”Liviu...

Ioan Turc, atac dur : Primăria Bistrița și conducerea CN ”Liviu Rebreanu” își dau mâna pentru marginalizarea învățământului în limba germană

0

Liderul PNL BN, Ioan Turc, sare în ajutorul secției germane a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, despre care, Turc, susține că este marginalizată, nefiind pe placul primăriei Bistrița și nici a conducerii CNLR: ” Primaria Bistrița s-a angajat, în contrapartidă la darea în folosință cu titlu gratuit pentru 99 de ani a clădirii monumentale de către Biserica Evanghelică, să reabiliteze capital corpul A. Rezultatul este zero.

Conducerea primăriei a pierdut din neglijență finanțarea europeană și alți bani nu au mai venit.

Nu există o politică de resurse umane care să încurajeze intrarea în sistem a profesorilor vorbitori de limba germană, fapt care pune în pericol continuitatea acestei forme de învățământ. Sunt tot mai puțini profesori și alții nu sunt încurajați să vină. Pot fi acordate stimulente, bonificații, iar celebrii profesori pensionari pot fi invitați să revină la catedră.

Examenul de limba germană este corectat în Germania, iar promovabilitatea este de 100 la sută, în condițiile în care 98 la sută dintre elevi sunt români.

Elevii de la secția germană sunt purtați pentru desfășurarea orelor ba pe la mansardă, ba prin subsol.

Când a venit d-na ministru Andronescu la Bistrița, reprezentanții comunității germane au fost ignorați. Este o rușine pentru oraș. Ministerul, Primăria și conducerea școlii își dau mâna pentru marginalizarea învățământului în limba germană, atât de folositor bistrițenilor”, conchide Ioan Turc.

Exit mobile version