Acasă EVENIMENT Ioan Szabo nu mai este primar al comunei Șanț din data de...

Ioan Szabo nu mai este primar al comunei Șanț din data de 11 decembrie 2019. Nu vor avea loc alegeri anticipate, primar interimar urmând să fie viceprimarul Anton Moisil. Vezi ce spune Ioan Szabo.

0

Situația primarului Ioan Szabo de la Șanț a fost astăzi explicată de prefectul Stelian Dolha, șeful instituției care va trimite primăriei nota de constatare a încetării mandatului unuia din cei mai buni primari din Bistrița-Năsăud: Ioan Szabo.

Potrivit celor spuse de prefectul Stelian Dolha, juriștii Instituției Prefectului solicitat secretariatului comunei Şanț emitereaa unei decizii de încetare a mandatului primarului. Totodată, au solicitat la ANI un înscris oficial, cu decizia în care este motivată incompatibilitatatea: „După ce toate acestea vor fi finalizate, nu știm exact când, vom face o notificare oficială că mandatul primarului Ioan Szabo a încetat și atribuțiile sale vor fi preluate, oficial, de viceprimar. Deoarece e mai puțin de un an până la alegerile locale, nu se impune organizarea de alegeri anticipate. Ci viceprimarul va prelua atribuțiunile”, a explicat prefectul Dolha.

De asemenea, prefectul Stelian Dolha a mai precizat următoarele: ” Decizia fiind dată în 11 decembrie, în mod normal, mandatul primarului Ioan Szabo a încetat în 11 decembrie 2019. Astfel, orice act pe care acesta l-a semnat are nulitate absolută. Viceprimarul este cel ce va semna, acum, actele – în numele primarului- până venim cu o poziție oficială”.

Precizăm faptul că: Sancțiunea impusă de ANI fostului primar Ioan Szabo este una administrativă. Acesta nu este nevoit să înapoieze remunerația din timpul când a fost în consiliul de administrație.

„În ceea ce privește posibila candidatură la fotoliul de primar, lucrul acesta depinde de ce scrie în referatul ANI. Și totodată, e o problemă a Biroului Electoral Județean. Se va vedea la momentul respectiv dacă mai are voie să candideze sau nu”, a punctat Carmen Toderaș, șeful departamentului juridic din cadrul prefecturii.

Ce spune fostul primar Ioan Szabo?

În noul context, deja, fostul primar Ioan Szabo, a scris pe pagina de socializare a comunei pe care a admimnistrat-o timp de 8 ani, un emoționat mesaj adresat locuitorilor acestei comune:

Ioan Szabo:  Dragi Șănțeni, Vreau sa va multumesc din suflet tuturor pentru toate mesajele de susținere primite pe toate căile posibile.
Vreau sa știți că am fost, sunt si voi fi mereu alaturi de dumneavoastră !
În timp celor aproape 8 ani de mandat,Vreau sa fiți siguri că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca frumoasa noastră localitate să se dezvolte asa cum merită. În toată această perioadă nu am plecat niciodată în concediu, nu am fugit niciodată de muncă și de responsabilitățile care vin odată cu funcția de primar.
Am incercat sa multumesc pe absolut toată lumea însă mi-am dat seama foarte târziu ca niciodata nu poți să-i mulțumești pe toți oricât de mult te-ai strădui si de aceea vreau sa le cer scuze celor pe care nu am putut să-i mulțumesc din diferite motive însă pot să spun fără falsă modestie că m-am dedicat trup si suflet pentru funcția cu care m-ați responsabilizat.

După toți acești ani ce pot sa vă spun e că Șănțeni sunt oameni minunați, sunt oameni deosebit de harnici și responsabili care de fiecare dată se ajută și fac front comun pentru consătenii aflați în dificultate iar asta ne dovedește că Șănțeni încă se ghidează in viață după omenie si respect reciproc.

Într-adevăr, pădure fără uscături nu există însă prin puterea exemplului trebuie sa le dovedim tuturor că omenia si bunul simț trebuie să ne călăuzească în viața indiferent de poziția in care suntem la un moment dat.

Să știți dragii mei că nu renunț și că o să lupt in continuare cu toate armele juridice posibile pentru a birui neconcordanța unor legi date iresponsabil si poate cu anume interes.

Mă încred in ajutorul lui Dumnezeu si în dreptatea legi si voi ramanei in continuare la dispozitia dumneavoastră cu absolut tot ce îmi stă în putință si am incredere ca si anul viitor in iunie tot omenia si bunul simț vor triumfa.

Va multumesc tuturor din suflet pentru toată increderea acordată si va doresc un an mai bun, să vă dea Dumnezeu sănătate și tot ce e mai bun !
La mulți ani fericiți !”

 

 

Exit mobile version