Acasă Politica Ioan Peteleu: Primarul Ovidiu Crețu a fost tras pe linie moartă, iar...

Ioan Peteleu: Primarul Ovidiu Crețu a fost tras pe linie moartă, iar viceprimarul Niculae se crede buricul pământului

0

Vicepreședintele PNL Bistrița, Ioan Peteleu, consilier municipal, susține într-o declarație de presă că primarul Ovidiu Crețu a fost tras pe linie moartă de liderii PSD. Peteleu mai spune că haosul s-a dublat în primăria Bistrița de când există doi șefi.

”Este evident faptul că, primarul Crețu a fost tras pe linie moartă. Din toate punctele de vedere. Nu mai controlează nimic. Nu că ar fi controlat ceva vreodată cu adevărat. Haos a fot tot timpul în primăria Bistrița dar de când sunt doi șefi, haosul este total iar Crețu a clacat. Subalternul lui Crețu din primărie și șeful lui pe linie de partid, Niculae, i-a luat până și jucăria vieții lui, Wonderland-ul. Nu ca să se joace cu ea, ci ca să o de-a la alții să se joace. După ce am expus public acele trasee posibile ale variantelor ocolitoare ale Bistriței, Crețu a fost făcut knockout. Nimeni nu mai susține aberația lui de traseu prin dealul Codrișor. La semnarea contractului pentru Linia Verde utilizând mijloace de transport public cu motor electric sau normă de poluare redusă, Crețu a fost trimis la plimbare. Nu a mai avut loc la masă. Până și ai lui și-au dat seama de dezastrul pe care l-a creat în cei aproape 12 ani.

Problema este însă alta. A apărut în cadru, acest personaj de nicăieri și de niciunde, Niculae, care se crede buricul pământului. Ăsta nu știe ce să mai facă ca să curețe după Crețu. Ar da și cu hipoclorit în primărie ca să nu mai rămână vreo urmă de-a lui Crețu. Atenție, nu ca să facă ceva mai bun și mai bine pentru comunitate ci doar ca să se vadă pe scaunul de primar. În rest, individul e varză. Habar nu are pe ce lume trăiește. E rupt total de realitate. Ca și Crețu de altfel.

Personajul vrea să dărâme stadionul Jean Pădureanu, un simbol al orașului și să extindă parcul municipal. Nu că nu am avea nevoie de parcuri și spații verzi, dar în îngustimea minții lui nu vede decât această locație. Toată lumea din acest oraș ar vrea să se plimbe în parc, dar să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă toate lumea ar veni duminica la plimbare în parcul municipal. S-ar bloca orașul. De aceea trebuie realizate mai multe amenajări de tip parc și nu doar una. Se poate amenaja un parc în Subcetate, se pot achiziționa terenuri în cartierele noi de locuințe (Dinu Lipati, Zăvoaie etc.), se pot amenaja spațiile din fața caselor din Viișoara și Unirea, avem peste 3 hectare la fosta uzină termică care se pot amenaja ca și spații de sport și agrement cu fonduri europene, avem peste un hectar lângă Roseyarns, avem malurile râului Bistrița care, deși există documentații de urbanism de peste 10 ani, nu s-a făcut nimic. Și mai avem ceva ce puțini au, o comoară, o pădure la 10 minute de mers pe jos din centru orașului, Pădurea Codrișor. Dar omul nu mai vede nimic în afară de stadion. Face comisii să identifice terenuri lângă parc. Ce terenuri?

Când ți se întunecă judecata, te mai duci la biserică, te mai rogi. Altfel ajungi ca și Crețu. O ți una și bună 12 ani și nu faci nimic.

Cu toate aceste investiții fără cap și fără coadă, fără a fi bazate pe nevoi reale, peste câțiva ani vom merge să vizităm muzeul în aer liber Wonderland: pârtie de schi, sanie de vară, sală polivalentă, stadion, aquapark etc. Accesul va fi gratuit, doar că vom vizita un muzeu al groazei, o demonstrație a ceea ce poate să facă mai rău mintea umană. Sau mă rog, lipsa minții”.

Exit mobile version