joi, iunie 4, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Peteleu îl acuză pe primarul Bistriţei de management defectuos şi cheltuieli fără bază legală

  Must Read

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer...

  Declaraţia consilierului municipal Ioan Peteleu a fost făcută astăzi după o primă lectură a unui raport al Curţii de Conturi făcut în urma unui control făcut la primăria municipiului Bistriţa. Peteleu a mai spus că acest raport nu există postat nicăieri, deşi, cele două instituţii au această obligaţie fiind vorba de bani publici.

  „ În acest raport se folseşte foarte mult termenul de plăţi nelegale sau cheltuieli fără bază legală, ceea ce mă face să pot susţine faptul că primăria este condusă după ureche. E vorba de management defectuoas, ceea ce este foarte grav!”, susţine Peteleu.

  Peteleu a dat şi câteva exemple, considerate „foarte grave”: „ Şantierul de la pârtia de schi şi, unde au fost bani cu nemiluita, fiind vorba de milioane de euro, s-au făcut tot felul de lucrări nelalocul lor”, a mai spus consilierul municipal liberal. Acesta arată că au fost confirmate la plată sume pentru care lucrări care nu s-au făcut: „ Curtea de Conturi spune că au fost confirmate la plată lucrări de organizare de şantier constînd în pietruirea unui amplasament, pentru care la verificarea în teren, nu există indicii că s-ar fi executat conform cerinţelor din proiect pe o suprafaţa de 3.500 mp şi şoproane care au fost facturate ca executate din stâlpi de susţinere cu învelitori din tablă zincată, în condiţiile în care, structura de rezistenţă nu s-a executat „ a precizat Peteleu citînd din raportul Curţii de Conturi.

  Mergând mai departe, Peteleu menţionează că valoarea acestei abateri nu este una foarte mică, fiind vorba de 532 de mii de lei.

  Deplasări externe

  Un alt exemplu dat de Ioan Peteleu face referire la deplasările externe: „ S-au efectuat plăţi din bugetul local pentru deplasări externe ale ordonatorului principal de credit, fără respectarea prevederilor legale. E vorba de 6.600 de lei privind cheltuieli ocazionate de participarea la Summitul  Europa, refugiaţii, fraţii şi surorile noastre şi Comitetul Director al Consiliului Europei, Maastricht , Olanda. Ca urmare, domnul primar se duce în deplasare fără să anunţe consiliul local şi fără să aibă sume alocate în buget pentru asemenea gen de deplasări. Nu mai vorbim de alte deplasări făcute în China şi Japonia, despre care nu ştim pe ce bani au fost făcute”, a opinat Peteleu.

  Recuperări creanţe

  Cea mai mare sumă de bani despre care a făcut vorbire Ioan Peteleu este de peste 29 de milioane de lei, sub formă de recuperare de creanţe „născute după data deschiderii procedurilor falimentului la diferiţi contributori la care primăria nu a acţionat pentru recuperarea acestor sume, practic împotriva lichidatorilor judiciari”.

  Trebuie precizat faptul că Ioan Peteleu a făcut toate aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă susţine la sediul PNL Bistriţa alături de preşedintele acestei organizaţii Sorin Hangan.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei firme de securitate), însoțit de...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer - coafor - manichiurist -...

  Dramă într-o familie din Rodna: Un copilaș de cinci ani este în comă după ce a fost scos din râul Someș

  Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi, intervine în localitatea Rodna, pentru acordarea primului ajutor medical unui...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -