Ioan Ovidiu Sabău: ” Este trist că Bistrița nu are o echipă măcar de nivelul ligii a II-a, iar stadionul e în așa hal de degradare”

Must Read

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a...

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al...

Partida dintre U Cluj și Voința Cetate din cadrul primului tur al Cupei României, ediția 2017-2018,  partidă câștigată fără niciun fel de probleme de ”Șepcile roșii” cu scorul de 7-0, a fost supervizată din ”tribuna” oficială a Voinței Cetate de managerul noului U Cluj, fostul antrenor și manager al Gloriei Bistrița din perioada ei de strălucire.

Amabil ca întodeauna, Ioan Ovidiu Sabău ne-a vorb it despre trecuta Glorie a Bistriței, dar mai ales despre planurile de viitor ale sale, toate legate de echipa sa de suflet, U Cluj.

Despre fotbalul din Bistrița-Năsăud

Sabău spune că știe foarte bine ceea ce se întâmplă la Bistrița, chiar dacă nu prea mai are de-a face cu fotbalul de aici: ” Chiar dacă nu mai stau aici, știu multe despre ceea ce se întâmplă aici cu fotbalul. Este trist ca s-a ajuns unde s-a ajuns, chiar dureros. Să vezi că un oraș ca Bistrița că nu are nici măcar o echipă de liga a II-a, e așa, peste mână. Iar, dacă mă gândesc ce bijuterie de stadion am lăsat aici, e greu de tot să accepți o asemenea stare de fapt”, spune Ioan Ovidiu Sabău.

Sabău consideră că fotbalul din județul Bistrița-Năsăud poate redeveni ceea ce a fost cu o singură condiție: ” Eu le zic tuturor celor se pot implica în revigorarea fotbalului să lase la o parte orgolile prostești și ambițiile personale fără sens. Toate acestea au îngropat fotbalul, au îngropat Gloria Bistrița”, explică Sabău.

Despre U Cluj

Potrivit lui Ioan Ovidiu Sabău, noul U Cluj care a promovat în Liga a III-a este echipa care trebuie să ajungă în prima ligă fotbalistică a țării în 2019, atunci când ”șepcile roșii” vor sărbători centenarul.

” Știți bine cum lucrez. Sigur că ne dorim promovarea, doar că trebuie să fim pregătiți pentru ea. Despre prima ligă putem discuta în vara anului viitor, după ce ajungem în liga a doua. Noi trebuie să jucăm fotbal, e un blazon care are o vechime de 100 de ani, nu ptem să îl trădăm. Mă bucur că la echipă au venit pentru a juca în liga a treia jucători buni, iar aici amintesc de Giurgiu, Goga, Abrudan și Albuț”, a conchis Sabău.

PROIECTUL U CLUJ

Proiectul a fost prezentat anul trecut, în regim de urgenţă, în şedinţa Consiliului Local, a fost aprobat în unanimitate şi îl are ca preşedinte pe politicianul liberal Radu Constantea, care este şi consilier local. Noua grupare mai are, ca membri fondatori, şi şase universităţi clujene, primind de la Primărie atât sigla, cât şi palmaresul vechiului „U” Cluj, fondat în 1919 de studenţii români.

La Cluj pare să fie un caz cu totul şi cu totul special în România: politicienii, suporterii şi fotbalişti emblematici ai clubului şi-au dat mâna pentru a împinge echipa înapoi, în Liga 1.

Finanţarea este asigurată, în proporţie covârşitoare, de Primărie.

Suporterii au fost de acord cu proiectul şi, după cum explică Mădălin Hasnaş, reprezentant al galeriei, au intrat într-o colaborare stânsă cu conducerea numită de Primărie, urmând să aibă inclusiv reprezentanţi cu drept de vot în Comitetul Director.

> Activitatea executivă la club este coordonată de fostul internaţional Ovidiu Ioan Sabău, numit manager general. Acesta a declarat, pentru ProSport, că nu are de gând să plece de la club până când nu-şi va fi îndeplinit promisiunile făcute anul trecut, indiferent ce oferte ar apărea pe parcurs.

O altă particularitate interesantă, expusă de Sabău, este aceea că nu există o grabă extraordinară pentru a realiza promovarea în Liga 1. Dacă suporterii vor să vadă „U” Cluj în Liga 1 la sărbătorirea centenarului, în 2019, în schimb Moţul, mai cumpătat, spune că pe el l-ar interesa în primul rând o organizare judicioasă şi realizarea unei baze sportive unde copiii Clujului să poată învăţa fotbalul. Sabău nu refuză ideea promovării în 2019, dacă acest lucru va deveni posibil, dar consideră prioritară construirea unei infrastructuri pentru o echipă care „nu a avut niciodată nimic al ei“.

Cert este că elementele enumerate mai sus, combinate, fac din „U” Cluj o candidată foarte puternică la revenirea rapidă în Liga 1. Finanţarea de la buget (care va putea fi şi mai mare după Ordonanţa de Urgenţă dată de guvernul Grindeanu luna trecută) asigură predictibilitate şi stabilitate, dar şi posibilităţi mai mari decât ale multor altor cluburi. Pentru Liga 3, Sabău anunţă un buget de 400.000 de euro. Bani cu care este aproape imposibil ca o echipă, oricare ar fi ea, să nu reuşească promovarea.

Legătura cu suporterii asigură susţinerea publicului, lucru inexistent azi chiar la multe echipe din Liga 1.

Prezenţa lui Sabău la conducerea clubului reprezintă, în sine, o garanţie pentru jucători. „U” Cluj a avut în echipă, anul trecut, jucători care au evoluat inclusiv în cupele europene. În sezonul viitor, alţi fotbalişti cu experienţă vor veni în lot.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

PNL Bistrița-Năsăud îl sprijină mai departe pe Ludovic Orban. Ce va face Robert Sighiartău, deputatul bistrițean care a cerut demisia lui Orban. Retractează?

Biroul Politic Județean al PNL Bistrița-Năsăud, întrunit în această seară, a adoptat, prin vot, următoarea rezoluție: “Recunoaștem rezultatul alegerilor de...

VIDEO – Discursul de învestire al lui Joe Biden: Fără unitate nu există națiune, există doar haos

Joe Biden a depus, miercuri, în faţa Capitoliului, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. El a devenit al 46-lea preşedinte american....

SC LDP SA are un nou director general interimar: Nicolae Popescu. El îl înlocuiește pe Ciprian Breșfelean

Vicepreședinte al ALDE și fost arbitru de fotbal, Nicolae Popescu a fost numit pe funcția de manager interimar al SC LDP SA. Informația este...

SOCIOPOL: PSD preia primul loc în clasament, PNL merge pe 2 și bronzul revine USR-Plus. Doar AUR ȘI UDMR mai trec pragul electoral

PSD este pe primul loc în sondajul Sociopol, cu 31%. Se observă o creștere de două procente față de alegerile parlamentare din 2020 (29%, în...

ANRE: Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -