Acasă Politica Politica Locala IOAN OLTEAN cere înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PSD cu persoane apolitice

IOAN OLTEAN cere înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PSD cu persoane apolitice

0

Partidul Naţional Liberal va vota şi va susţine Guvernul Cioloş. Declaraţia aparţine co-preşedintelui PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean. Liderul liberal bistriţean a mai spus că PNL se va bate în Parlament pentru depesedizarea administraţiei publice centrale şi locale. El a mai cerut public înlocuirea prefecţilor şi subprefecţilor PSD cu persoane apolitice.

Guvernul pe care Dacian Cioloş îl va prezenta zilele următoare în faţa celor două camere reunite ale Parlamentului, are, la această oră sprijin necondiţionat din partea Partidului Naţional Liberal. Cel care a venit şi a confirmat informaţia a fost co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean: ” Noi credem că este un guvern de tehnocraţi şi credem că, în teritoriu, prefecţii şi celelalte structuri să fie numiţi oameni apolitici, pentru că altfel nu are nicio justificare. Ce explicaţii să poată oferi un guvern de tehnocraţi, dacă în teritoriu ar numi, în fruntea unor instituţii, prefecţi, oameni înregimentaţi politic în PNL? Exclus! Trebuie oameni care nu au făcut politică şi care nu fac politică, care sunt profesionişti şi care pot să fie susţinătorii şi promotorii politicii guvernamentale din teritoriu. Noi nu am furnizat o modalitate prin care guvernul să o facă. Eu cred că acolo unde sunt profesionşti, trebuie să rămână şi să îşi continue activitatea
Desemnat premier de către preşedintele Klaus Iohannis, fostul comisar pe probleme de agricultură din Comisia Europeană, Dacian Cioloş, este aşteptat să vină luni sau marţi cu noul Guvern pentru a-l prezenta în faţa Parlamentului. Din noul cabinet vor face parte foarte mulţi tehnocraţi, dar nu este exclusă şi prezenţă unor miniştri proveniţi din partide politice.

Exit mobile version