vineri, mai 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ioan Deneș : Pe termen mediu și lung, avem prea puțin lemn față de cererile pentru încălzirea locuințelor

  Must Read

  ETAPA A 2-A DE RELAXARE: Vezi ce poţi face de LUNI, 1 IUNIE…

  HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și...

  Lupii au atacat o stână din Runcu Salvei și au ucis mai multe oi și capre

  Atacul a avut loc miercuri spre joi noaptea, haita de lupi reușind să ucidă...

  Deputatul Daniel Suciu despre Ion Ștefan: Multă ipocrizie poate încăpea într-un ministru atât de insignifiant.

  Declarația aparține deputatului Daniel Suciu și face referire la ministrul Lucrărilor Publice și...

  Ioan Deneș s-a întâlnit în Munții Apuseni, cu cei care lucrează în sectorul silvic și le-a prezentat viitoarele modificări ale Codului Silvic, precizându-le că lemnele căzute în pădure în urma unor calamități, care stau nevalorificate de mult timp, vor putea fi folosite de populație.

  ”S-a constatat de către specialiști că există un volum de masă lemnoasă, aproximativ două milioane de metri cubi, cu preponderență lemn de foc, din rărituri, igienizări, care pe reglementările actuale ale codului silvic vor rămâne în pădure, adică nu vor fi exploatate (…) lucru care nu e benefic nici pentru pădure”, a spus Ioan Deneș pentru ziarul unirea.ro .

  De asemenea, el a precizat că există în depozitele primare și rampe o cantitate de masă lemnoasă însemnată, circa 450.000 de metri cubi de lemn care nu poate fi valorificată pentru că este lemn care ar fi trebuit să fie cumpărat de populație.

  ”Există perioade ale anului când populația e mai interesată sau mai puțin interesată de a achiziționa lemn de foc (…) Iar lemnul este o resursă pe care nu poți să o ți la infinit în aceste depozite și rampe pentru că putrezește și nevalorificându-l la timp e o mare pierdere pentru toată lumea”, a mai spus ministrul Apelor și Pădurilor.

  El a precizat, apoi, că cele două milioane de lemn de foc din pădure vor fi deblocate, astfel încât să rămână la dispoziția populației.

  ”Am discutat cum deblocăm sectorul silvic și cum putem să valorfiicăm lemnul din pădure. Punctul de vedere al ministerului a fost că acest lemn deblocat din pădure și celălalt, parte de lemn de foc, care e reglementat în codul silvic, să rămână la dispoziția populației în continuare. Acest lucru se va reglementa prin regulamentul de valorificare a masei lemnoase. Deja lucrăm în draft la el și cu comisia de agricultură, când va fi promulgată modificarea Codului Silvic de către președinte, vom ajunge la o formulă comună, la o formă comună a acestui regulament, astfel încât să păstrăm regula sfântă, pe care țin să o subliniez, lemnul de foc trebuie să rămână la dispoziția populației pentru că e o resursă de care trebuie să beneficiem toți”, a mai spus ministrul.

   

  El consideră că prin aceste modificări va fi detensionată criza lemnului de foc, însă pe termen mediu și lungă România trebuie să gândească o soluție alternativă de încălzire a locuințelor.

  ”Pe termen mediu și lung în România trebuie să gândim o soluție alternativă de încălzire a locuințelor pentru că oferta de lemn pe care noi o avem la dispoziție e mai mică decât cererea populației de încălzire a locuințelor cu lemne”, a conchis ministrul.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  ETAPA A 2-A DE RELAXARE: Vezi ce poţi face de LUNI, 1 IUNIE…

  HOTĂRÂRE nr. 26 din 28.05.2020 privind propunerea de modificare / completare / relaxare a măsurilor de prevenire și...

  Lupii au atacat o stână din Runcu Salvei și au ucis mai multe oi și capre

  Atacul a avut loc miercuri spre joi noaptea, haita de lupi reușind să ucidă mai multe oi și capre. Informația...

  Deputatul Daniel Suciu despre Ion Ștefan: Multă ipocrizie poate încăpea într-un ministru atât de insignifiant.

  Declarația aparține deputatului Daniel Suciu și face referire la ministrul Lucrărilor Publice și Dezvoltării Regionale. Suciu susține că...

  Școala Generală nr. 1 a intrat în reabilitare. Reconstrucția școlii este supervizată de doi ingineri constructori tineri – Diana și Valentina

  A început șantierul de la Școala Generală nr. 1 – un proiect de reabilitare și modernizare, în valoare de 3,9 milioane euro, finanțat...

  DEPUTATUL IONUȚ SIMIONCA: Hristos s-a înălțat, dragi bistrițeni!

  Odată cu Înălțarea Domnului celebrăm și Ziua Eroilor, când ne aducem aminte de toți acești bravi români care și-au dat viața pentru...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -