Pro Politica

IOAN DENEŞ: îNCEPEM CU EMIL SCURTU SAU CU OTILIA BERBECAR, DEPESEDIZAREA???

Senatorul Ioan Deneş l-a criticat astăzi pe liberalul Ioan Oltean cel care a cerut Guvernului Cioloş o aşa zisă depedeserizare a serviciilor deconcentrate. Deneş i-a reamintit lui Oltean că în cel puţin trei instituţii descentralizate sunt conduse şi acum de membri ai fostului Partid Democrat Liberal.

Instalat deja la cârma României, noul Cabinet Cioloş şi-a intrat în pâine, o primă cerere de schimbare a şefilor din deconcentrate venind chiar de la Bistriţa. Contextual, în urmă cu câteva zile, co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean şi-a exprimat public speranţa că noul Executiv va proceda la depesederizarea serviciilor deconcentrate.
Reacţia senatorului PSD Ioan Deneş, a fost una destul de virulentă

”N-am înțeles un lucru, pe care sper să ni-l explice colegii noștri liberali de la nivelul județului. Depesedizarea instituțiilor publice, asta cerea unul dintre copreședinții de la nivel județean, un domn pe care tot îl prezintă televiziunile la categoria ”Politicieni așa nu”, nu știu de ce. Vreau să îl întreb: de unde începem, de la APIA, unde domnul Emil Scurtu e director și orice poate fi dar în niciun caz PSD-ist, sau de la ITM, unde e doamna Otilia Berbecar, despre care la fel putem spune orice numai că e PSD-istă nu. Liberalii au vorbit și despre profesionalizarea instituțiilor. Oare la nivelul Prefecturii care dintre cele două echipe sunt mai profesioniste? Domnul Ioan Cătălin Păun sau domnul Ovidiu Frenț, domnul Cristian Florian sau domnul Ioan Țintean? Poate colegii nu s-au referit la reprezentanții de vârf și s-au referit la directorii de cabinet, iar dacă așa e, atunci să vină să ne explice. Celălalt copreședinte, un domn cu un debit gestual în același ritm cu cel vocal, vorbea de reforma în partide. Îl întreb: cum consideră că ești mai credibil ca om politic, când începi reforma din propria ogradă sau când vorbești de alții?”,
La conferinţa de presă de la sediul PSD a luat parte şi vicepreşedintele la nivel naţional, Doina Pană. Ea a confirmat faptul că astăzi a demisionat din funcţia de preşedinte a organizaţiei de femei a PSD Bistriţa-Năsăud, interimară pe funcţia rămasă vacantă fiind Camelia Tabără.

 

 

Exit mobile version