Investiții de peste 3 milioane de lei au fost recepționate în comuna Șanț.

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Investiții de peste 3 milioane de lei au fost recepționate în comuna Șanț. Este vorba despre o grădiniță și un pod betonat peste râul Someș.
O grădiniţă şi un pod betonat peste râul Someş cu circulaţie pe ambele sensuri, sunt două proiecte pe care preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan le-a recepţionat alături de primarul Ioan Szabo în comuna Şanţ. Alături de podul care are o deschidere de 7 şi o lungime de 21 de metri, primăria a mai asfaltat un tronson de drum de 400 metri. Cele două proiecte derulate şi finalizate în această toamnă trec peste 3 milioane de lei.

Adminitraţia comunei Şanţ a recepţionat astăzi două din duzina de proiecte pe care primarul Ioan Szabo le implementează în această localitate. Este vorba de o grădiniţă pentru 200 de copii în cartierul Cârţâbav,dar şi de lucrări de îndiguire a pârâurilor Cârţâbav şi Cârţăbuş, lucrări ce au promovat o inedită soluţie de construire a unor pasarele pietonale şi poduri din lemn, „cireaşa de pe tort” fiind asfaltarea întregii porţiuni de drum.

În această dimineaţă, preşedintele Radu Moldovan, alături de primarul Ioan Szabo, reprezentanţi ai constructurilor dar şi săteni au vizitat una din cele mai frumoase grădiniţe de pe valea Someşului. Noul imobil deserveşte un număr de 300 de gospodării, investiţia derulată de consiliul communal fiind de peste 1,5 milioane de lei.

Impresionat de construcţie, dar, mai ales de micii preşecolari, preşedintele Radu Moldovan s-a întreţinut cu tinerii locatari, vorbind şi despre sprijinul pe care Consiliul Judeţean îl acordă acestei commune de la limita lui DN 17C.

A două oprire s-a produs la un pod betonat peste râul Someş cu circulaţie pe ambele sensuri, pod ce are o deschidere de peste 7 metri şi o lungime de 21 de metri, protejări de mal prin îndiguire, precum şi reabilitarea prin asfaltare a unui tronson ce totalizează circa 400 de metri. Din cheltuiala totală de 1 milion de lei, echivalentul a 110.000 de euro sunt asiguraţi prin fondurile girate de Grupul de Acţiune Locală Lider Bistriţa-Năsăud, organism în care comuna Şanţ este membru cu drepturi depline. Este o investiţie importantă pentru comunitatea Şanţului, întrucât această cale de acces deserveşte peste 30 la sută din populaţie, pentru a ajunge în gospodării sau la terenurile agricole.

Potrivit celor spuse de primarul Szabo, până la finele primului său mandat, comuna Şanţ va beneficia de apă şi canalizare, proiect în valoare de 4,8 milioane de euro care a debutat în această primăvară.
În cadrul acestui proiect guvernamental , se vor introduce reţele de utilitate publică pe un tronson ce însumează 45 de kilometri, dintre care 24 de kilometri pentru canalizare şi 21 de kilometri pentru alimentarea cu apă potabilă .

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -