Acasă Politica Politica Locala Întrunire de urgenţă a liderilor PER Bistriţa: Există variantă dizolvării organizaţiei municipale

Întrunire de urgenţă a liderilor PER Bistriţa: Există variantă dizolvării organizaţiei municipale

0

Biroul Politic Municipal al PER s-a reunit în regim de urgenţă în această seară pentru a decide în ceea ce priveşte excluderea din partid a celor doi consilieri municipali de către preşedintele PER, Dănuţ Pop. Este vorba de Maxim Gagea şi Bogdan Iclenzan.

Potrivit lui Marius Bălan, situaţia creată este una de neacceptat, aşa că joi dimineaţa se vor duce în audienţă la prefectul Ovidiu Frenţ pentru a încerca întârzierea emiterii ordinului de încetare a mandatelor celor doi consilieri ecologişti. De asemenea, Maxim Gagea va da în judecată conducerea PER, aşa cum va face şi Marius Bălan.

Neoficial există şi varianta dizolvării organizaţiei municipale.

Reamintim faptul că primarul Ovidiu Creţu a anunţat că la următoarea şedinţă a Consiliului Local, programată pentru data de 31 martie, ar putea fi validaţi trei noi consilieri locali. Este vorba despre Brumă Sebastian Crăciun (PP-DD), Adriana Cindrea şi Gheorghe Martura (ambii din cadrul PER). Dacă Brumă va ocupa locul rămas în urma demisiei lui Kiss Laszlo, Cindrea şi Martura vin pe locurile lui Gagea şi Iclenzan, rămaşi fără sprijinul politic al PER.
El a precizat miercuri că, în urma unei hotărâri a Biroului Permanent Naţional al PER, li s-a retras sprijinul politic şi se exclud din partid Gagea Maxim şi Iclenzan Bogdan, consilieri locali din partea PER Bistriţa-Năsăud. „Această hotărâre a fost transmisă Instituției Prefectului. Constatarea pierderii funcției de consilier datorită excluderii din partid nu se face de către Consiliul Local, ci de prefect, prin ordin. Știu că hotărârile au fost depuse și aștept ordinul domnului prefect, astfel încât să introducem pe ordinea de zi validarea celor care îi înlocuiesc”, a explicat primarul.

Exit mobile version