Pro Politica

Internet la liber în comuna Prundu Bârgăului

Finanțatorii europeni au contrasemnat acordul de finanțare pentru comuna Prundu Bîrgăului în cadrul proiectului WiFi4EU și, în scurt timp, comuna va avea internet gratuit în spațiile publice.

Primăria Prundu Bîrgăului a reușit să câștige o finanțare de la Comisia Europeană în valoare de 15.000 de euro la primul apel de proiecte din programul WiFi4EU și va beneficia de bonuri valorice pentru achiziționarea și instalarea de echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri publice.

“Am fost primii care am depus documentația pentru obținerea acestei finanțări și am reușit să câștigăm! În Prundu Bîrgăului există internet Wi-Fi în câteva puncte însă acestea sunt insuficiente și, odată ce vom instala noile echipamente, accesul la internet va fi mult mai facil și mai accesibil pentru locuitorii comunei care ajung în zonele centrale” spune primarul comunei Prundu Bîrgăului, Doru Crișan.

Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localitate iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal.

Conform proiectului, echipamentele Wi-Fi se pot instala în locuri publice precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau piețele iar rețeaua trebuie instalată în 18 luni.

Exit mobile version