Acasă Politica Politica Locala INCIDENTE LA SALVA ŞI MAIERU

INCIDENTE LA SALVA ŞI MAIERU

0

SALVA

Liberalii reclamă incidente la o secție de votare din comuna Salva. Două persoane s-au prezentat la vot, însă acolo au aflat că figurau cu cerere pentru urna mobilă. Reprezentanții organizației locale PNL Salva susțin că au depus plângere la poliție.

 

„Au venit niște cetățeni să voteze și ei aveau depuse cereri pentru urna mobile. Sunt două persoane în cauză care au aflat când au venit să voteze. Persoanele au spus că ele nu au completat nicio cerere pentru urna mobilă. Am depus plângere la Poliție. Aici la secția de votare am depus plângere și nu au luat nicio măsură, așa că am sunat la 112, persoanele în cauză stau aici până vin polițiștii”, a declarat pentru Gazeta de Bistrița, Ioan Angelini, candidatul PNL la Primăria Salva.

MAIERU

Preşedintele unei secţii de votare din comuna Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, este acuzat de fraudă la vot, după ce, deşi are domiciliul în altă localitate, a reuşit să voteze la alegerile locale chiar în secţia pe care o conduce.

În acest caz, poliţia a întocmit dosar penal pe numele bărbatului, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, scrie Agerpres.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, judecătorul Alexandru Petrişor, spune că preşedintele respectivei secţii din Maieru nu poate fi înlocuit, în ciuda celor întâmplate.

„La nivelul unei secţii de la nivelul circumscripţiei comunale Maieru, preşedintele secţiei de votare, care are domiciliul în Sângeorz-Băi, a votat la secţia de votare unde a fost desemnat, cu toate că nu are domiciliul, dar nici reşedinţa. Practic, nu ar fi putut să voteze, potrivit dispoziţiilor legale. (…) Nu a fost înlocuit din funcţie şi, câtă vreme operează prezumţia de nevinovăţie, nu putem face nimic. Trebuie făcute verificări şi trasă o concluzie”, a spus Petrişor.

Întrebat cum s-a putut trece peste sesizarea făcută de operatorul de date, preşedintele BEJ a explicat că procedura permite preşedintelui unei secţii de votare să ia ultima decizie în aceste cazuri.

Exit mobile version