miercuri, iulie 15, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Încă 11 cazuri noi de infectare cu Sars-Cov 2 în județul Bistrița-Năsăud, numărul total al îmbolnăvirilor trece de 500

  Must Read

  Cu persoane pozitive confirmate la Intex, prefectul Dolha a verificat măsurile de protecție de la LEONI

  Prefectul Stelian Dolha a ajuns astăzi la LEONI, locație unde a verificat măsurile de protecție anti...

  Traian Ogâgău nu este candidatul PNL la primăria orașului Sângeorz Băi. Liberalii vor merge în alegerile locale doar cu o listă de consilieri

  Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a confirmat astăzi faptul că primarul Traian Ogâgău, deja...

  Un număr de 7 angajați ai SC Intex SA din Năsăud sunt confirmați ca infectați cu Sars-Cov 2

  Prima dată, informația a venit pe surse neoficiale de la un angajat al firmei năsăudene și, care...

  Din păcate, situația epidemiologică din județul Bistrița-Năsăud continuă să se deterioreze vizibil, alte 11 persoane fiind raportate ca infectate cu Sars-Cov 2, numărul total al pozitivilor fiind de 503.

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 26.06.2020, este următoarea:
  • 12 persoane în carantină instituționalizată;
  • 1534 persoane în izolare la domiciliu;
  • 503 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 44 decese,
  • 352 persoane vindecate.

  Precizări:

  • Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 30 au fost declarate vindecate.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.

  • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată, precum și un beneficiar al centrului.

  • 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

  • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

  • Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.

  • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

  • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

  • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
  • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

  Au trecut patru luni de la primul caz de Coronavirus în România, confirmat oficial de autorităţi (26 februarie 2020). La cea mai recentă raportare, situaţia stătea după cum urmează: 1.579 morţi. 25.697 cazuri, în total, (411 de cazuri noi, de la ultima raportare), 5.937 de cazuri active, în România. La ATI sunt internaţi 186 pacienţi. 275 de persoane au fost vindecate şi externate în ultimele 24 de ore. Au fost prelucrate 11.824 de teste în ultimele 24 de ore. Primul deces cauzat de Coronavirus în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile după primul caz semnalat oficial în ţara noastră (26 februarie 2020).

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Cu persoane pozitive confirmate la Intex, prefectul Dolha a verificat măsurile de protecție de la LEONI

  Prefectul Stelian Dolha a ajuns astăzi la LEONI, locație unde a verificat măsurile de protecție anti...

  Traian Ogâgău nu este candidatul PNL la primăria orașului Sângeorz Băi. Liberalii vor merge în alegerile locale doar cu o listă de consilieri

  Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a confirmat astăzi faptul că primarul Traian Ogâgău, deja suspendat din PNL, nu va...

  Un număr de 7 angajați ai SC Intex SA din Năsăud sunt confirmați ca infectați cu Sars-Cov 2

  Prima dată, informația a venit pe surse neoficiale de la un angajat al firmei năsăudene și, care ne-a spus că, o parte...

  Klaus Iohannis: Starea de alertă în România va fi prelungită cu alte 30 de zile. Nu se impun noi restricții, dar nici relaxări

  Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis. El a precizat că...

  Târgul tradițional din Năsăud rămâne închis. Decizia a fost luată marți în cadrul unei ședințe a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Vezi de...

  Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului Năsăud, întrunit ieri într-o ședință convocată de primarul Mircea Romocea, a decis...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -