În USR a început canibalizarea. Congresul extraordinar va avea loc pe data de 12 mai.

Must Read

LICEUL ”TUDOR JARDA” rămâne cu muzica dar i se taie ”pedagogicul” ceea ce duce la desființarea liceului

Consiliul de Administrație al Liceului ”Tudor Jarda” a decis astăzi să ceară Ministerului Educației și ISJ BN, menținerea atât...

Consiliul Concurenței a amendat două firme din BN din piața lemnului

O investigație Rise Project arată cum mai multe companii au cartelizat piața lemnului din România, fiind sancționate, în perioada...

They… cei care merg la școală din plăcere: vocația e una, meseria cu totul altceva

Politic vorbind, dincolo de oameni sunt zidurile pe care ei le tot ridică: vorbim prea mult de școală, dar...

Nicuşor Dan l-a atacat pe Tudor Benga cel care lansase un program în interiorul formaţiunii înaintea înaintea congresului. Cuvintele grele ale lui Nicuşor la adresa lui Benga l-au scos din sărite pe Cristian Ghinea. Parlamentarul i-a oferit o replică furibundă lui Nicuşor Dan pe facebook: Nicusor Dan a ars punti de comunicare interne atacand pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a „comunica” si „dezbate”. Am spus adevarul si orice usr-ist poate vedea asta. Conducerea va trebui sa se obisnuiasca ca USR e altfel de partid”, a tunat Ghinea la adresa lui Nicuşor Dan.

Mai mult, Ghinea i-a transmis fostului premier, Dacian Cioloş să se alăture USR după congresul formaţiunii pentru a fi premier în 2019/2020.

Cristina Iurişniţi, deputat USR de BN a scris următoarele pe facebook:  E etapa fireasca de furtuna…a bolilor copilariei…sa zicem asa..Nu suntem un partid monolit.

Potrivit liderului USR, în data de 22 aprilie va fi o nouă întâlnire a Biroului Național cu președinții de filiale, la care se vor discuta variantele de modificare a Statutului, precum și modalitatea de organizare a alegerilor la Congres. „O să discutăm și pe modul în care se vor desfășura alegerile, dar foarte probabil, din ce văd eu acum, este exclusă varianta unei candidaturi pe echipe”, a adăugat Nicușor Dan.

Congresul USR va avea loc pe data de 12 mai.

Iată ce a apărut pe facebook

Cristian Ghinea a distribuit postarea publicată de Adrian Claudiu Prisnel.

5 ore ·

Nicusor Dan a ars punti de comunicare interne atacand pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a „comunica” si „dezbate”.
Am spus adevarul si orice usr-ist poate vedea asta.
Conducerea va trebui sa se obisnuiasca ca USR e altfel de partid.

Adrian Claudiu Prisnel

6 ore ·

Am suspendat pentru cȃteva zile “dezbaterea internă” și “campania electorală legitimă” la care se referea Nicușor Dan în postarea de acum cȃteva zile în care îl ceartă pe Tudor Benga pentru… încă nu îmi e clar pentru ce. Deranjul mare pare să fie că Tudor a fost preluat de Hotnews și, pe cale de consecință, trebuie decredibilizat și acuzat de minciună.

“Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, […] este, din păcate, un neadevăr.”

Am citit cu dezamagire postarea lui Nicușor și, am decis să nu reacționez imediat pentru a nu da foc satului înainte de sărbători; în retrospectivă îi cer scuze lui Tudor pentru că nu l-am susținut imediat.

Postarea lui Tudor Benga, nu este, din păcate, un neadevăr.

Fabricarea consimțămȃntului

Dezbaterea internă nu există de facto, așa cum spune și Tudor, ci este “fabricarea consimțămȃntului” la scara universului USR, pe modelul de propagandă descris de Chomsky.

Calendarul de care vorbește Nicușor este real și arată schematic așa:

  1. Foarte mulți oameni pun într-o găleată amendamente la statut.
  2. Un om (anume) alege (unilateral) unele amendamente din găleată și le introduce în statut.
  3. Pe statutul rezultat se va discuta cȃteva ore, într-o ședință de lucru a unui for nestatutar.

Nu avem un dialog ci o mulțime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună.

Nu e o dezbatere.

Deficit de democrație

Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru că îți lasă impresia că participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totuși, pentru că puterea editorială este concentrată la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat două, cam așa am participat și noi la decizie.

Am văzut deja forma statutului așa cum a ieșit din acest proces și se regăsesc pe acolo și vreo două amendamente formulate în spiritul USR Optimist, dar de ieșit a ieșit “așa cum trebuie.”

Ce vom face

Cȃnd te lupți cu manipularea, nu cu puterea trebuie să vorbești ci cu ceilalți. Prezumția este că puterea știe adevarul și de aia face ceea ce face.

Vom aduce în discuție zilele viitoare un statut în spiritul USR Optimist, îl vom prezenta colegilor de partid și vom insista ca la Congres electorii să voteze statutul pe care îl doresc.

Căutăm un echilibru funcțional între puterea Congresului, a Comitetului Executiv, a Biroului Național, a președintelui și vicepreședinților. La o primă citire, interpretez că propunerea existentă acordă de facto puteri foarte mari Președintelui prin subordonarea directă a Secretariatului General și creează, prin necodificarea raporturilor de putere, premisele unui conflict între Președinte și Biroul Național.

Repercusiuni

Cȃnd Cristian Ghinea a ieșit cu opinie separată a fost acuzat de manipulare, cȃnd Tudor Benga a criticat și el la rȃndul lui ce se întȃmplă, a fost și el acuzat de minciună; lui Cătălin Drulă i s-a spus că e trădător. Aștept cu nerăbdare să văd eu unde mă încadrez: mincinos, manipulator sau mințit, manipulat și prea fraier să îmi dau seama de asta. (Public zic, că pe surse am auzit deja.)

De cugetat

Pentru că orice input critic a fost identificat, etichetat drept corp strain și izolat, nu pot decȃt să mă întreb dacă inputurile de genul: “You rock!” pot ajusta o eventuală direcție greșită. Se simte vreun pic de lidership și responsabilitate în inputurile alea?

Partidul simte toate astea, simte nedreptatea atacurilor direcționate către Ghinea, Benga et. all și nu le validează, chiar dacă USR îi datorează foarte mult lui Nicușor.

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

LICEUL ”TUDOR JARDA” rămâne cu muzica dar i se taie ”pedagogicul” ceea ce duce la desființarea liceului

Consiliul de Administrație al Liceului ”Tudor Jarda” a decis astăzi să ceară Ministerului Educației și ISJ BN, menținerea atât...

Consiliul Concurenței a amendat două firme din BN din piața lemnului

O investigație Rise Project arată cum mai multe companii au cartelizat piața lemnului din România, fiind sancționate, în perioada 2011-2016, cu amenzi uriașe, aplicate...

They… cei care merg la școală din plăcere: vocația e una, meseria cu totul altceva

Politic vorbind, dincolo de oameni sunt zidurile pe care ei le tot ridică: vorbim prea mult de școală, dar nu facem nimic pentru Ea. ...

BECLEAN: A fost lansată licitația pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor la centura ocolitoare a orașului. Bugetul disponibil este de 76,2...

Primăria Beclean a lansat ieri licitația pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor la centura ocolitoare a orașului de pe Someș. Bugetul disponibil pentru...

COVID 19: Doar 27 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 2250 de persoane

Un număr de 27 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 19 ianuarie, de la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -