sâmbătă, mai 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  În plină pandemie: scandal politic între un lider al Partidei Romilor și un consilier liberal. Cătălin Manea o acuză pe Roxana Pașc de rasism și instigare la ură contra romilor

  Must Read

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân...

  În plină pandemie de Covid 19, nervii întinși la maxim explodează, un astfel de caz fiind cel al schimbului de replici între un consilier local PNL și candidat la funcția de primar al comunei Șieu, Roxana Pașc și unul din liderii Partidei Romilor la nivel național, aici e vorba de Cătălin Manea. Acesta spune că, Pașc incită la ură și instigă sătenii din Șieu contra romilor care vând lemne. Mai mult, Roxana Pașc scrie că, polițiștii tratază cu indiferență această problemă, neluând nicio măsură contra ”negustorilor” de lemne.

  Lemnele, romii și polițiștii

  Totul a pornit de la o postare a Roxanei Pașc în care aceasta a scris că, romi veniți cu lemne din Budacu de Sus, intră în gospodării și vând lemnele aduse : ”E ora 04.45 . Tocmai au trecut pe lângă casa mea ,din nou, două ștraifuri cu lemne ale romilor din Budacu de Sus ! Văd că degeaba v-am atras atenția, dragi consateni, la ce pericol vă expuneti și ne expuneti pe toti , cumparând lemne de foc de la acesti oameni, acum  când suntem toți așa de expuși virusului! Îi băgati în curțile voastre noaptea , când vecinii voștri dorm, iar în ziua următoare pozati toti în mari apărători ai regulilor ordonanței militare !!! Apoi mergeți la gard si va dati „buna dimineata ” cu vecinul, ca sa i transmiteți ,poate ,si un virus luat de la comercianții nocturni! Să va fie rușine! Dacă vreți să muriți , e treaba voastră! Dar nu aveti dreptul sa ne omorâți și pe noi !”, a scris Roxana Pașc.

  De asemenea, în aceeiași postare, Roxana Pașc susține că polițiștii locali închid ochii la toate aceste transporturi de lemne: ” Știti bine că și ieri si alaltaieri ,exact la ora asta , au intrat romii din Budac cu lemne in sat . Și până au descarcat în curtea cumparatorului , până au băut cu el un păhărel de tărie , până au așteptat să deschidă la magazinul DE LA CARE CUMPARAM toti, s-a făcut binisor ora 10 dimineața! Au trecut țanțoși prin centrul satului si nu i-ați oprit macar să- i luati la intrebari! Hai, trăiască pensiile voastre speciale! Le meritati din plin ! Doar va puneti zilnic viata in pericol ca sa apărați cetățeanul! Trăiască si pensionarea la 45 de ani , ca incep sa i vad beneficiile .Decât să mai suportăm inca 20 de ani în funcție cate un slujbaș al statului asa de „dedicat” meseriei, mai bine sa meargă acasa! Și poate avem sansa sa vina in locul lui un polițist adevărat!
  As avea o sugestie pentru Ministerul de Interne : cum ar fi ca un procent bunicel din salariul unui agent de poliție rural sa fie EXCLUSIV bazat pe un sondaj în rândul populației cu privire la cat de protejați se simt in fața infractorilor de activitatea depusă de respectivul agent ?..

  Cătălin Manea dă replica

  Prim-vicepreședintele Partidei Romilor, Cătălin Manea o acuză pe Roxana Pașc de rasism și de instigare la ură contra romilor:  ” Doamna Roxana Pasc, dvs vreți să fiți primar? Pe bune? Eu cred mai curând ca ar trebui să vă depuneti cv-ul pentru un post de pădurar. În  niciun caz, nu vă gândiți să fiți primar. Probabil vă întrebați de ce?  În primul rând pentru că aveți ochelari de cal. Și pentru că-i purtați, chiar și în timpul nopții, sigur ca nu puteți vedea decât într-o direcție, în fața. În fața, nu înseamnă întotdeauna și drept.   Am citit în presa bistriteana gândurile dvs rasiste. Mai mult, postarea dvs nesimtita,  incita populația locală, la ură, la dezbinare și nu în cele din urmă , instigă locuitorii  împotriva romilor. Asta sa fie oare soluția la criza prin care trecem cu totii? Evident că nu. Din pacate, în România sunt înca foarte mulți oameni ca dvs, care-și doresc să ajungă primari, indiferent de metodele folosite. Si eu care credeam ca pandemia actuală ne va face mai buni, mai solidari, mai pasnici…din păcate se pare ca în unele locuri, Nu. Răutatea este la ea acasă , iar dvs sunteti un exponent de seama. 

  Dacă romii au încălcat regulile impuse de autorități, nu vă îngrijorați, vor răspunde si cu siguranță, vor fi sancționați.  Bănuiesc că nu sunteți procurorul localității? Apropo de căruțele cu lemne ale romilor…bine că lemnele  sunt duse oamenilor care au nevoie de ele. Era mai rău dacă le duceau în Austria, așa cum fac conaționalii dvs. Sigur ca ei nu folosesc căruțe, ci vagoane de tren.  Dvs ,cât și cei care defriseaza România, sunteti in secolul XXI, în timp ce romii, doar în Evul Mediu! Acesta este motivul pentru care romii inca utilizează căruța în 2020. Așa că,  nu puteți fi un exponent al moralității, în condițiile în care faceți parte dintr-o „haită de lupi”. Am observat că-i criticați și pe polițiști. A… să nu cumva sa-i scăpați din vizor și  pe medici, pentru că de, ei nu stau acasă ca dvs! 

  Știți…critica e constructivă! În concluzie,  dacă romii au greșit, vor răspunde pentru greselile lor conform legislației în vigoare.  Stimată doamnă Roxana Pasc,n-o mai faceți pe moralista, pentru că sunteti  doar „un lup” însetat de conflict, aspirant la funcția de primar!  Cu siguranță, nu veți ajunge, pentru ca dvs trebuie să apărați pădurea și natura. Funcția de primar va fi ocupată de o persoana care nu instigă la ură, de un om care luptă pentru binele locuitorilor.  Nu stiu cine va fi acel om, dar sunt sigur de două chestiuni, prima, că un astfel de om existăla nivelul localitatii, iar cea de-a doua, că acel om, nu sunteți dvs. Asadar, doamna Roxana Pasc, nu mai încercați să găsiți „un țap ispășitor „pentru toate relele din localitate! Nu mai încercați să etnicizati criza actuală !

  Chiar nu intelegeti ca virusul nu are etnie si nu diferențiază între oameni. Cu totii suntem expusi.  Da, romii sa de adovada de disciplina si in acelasi timp trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități, la fel cum trebuie sa le respecte toti ceilalti cetățeni ai acestei țări.  V-ați gândit vreodată că la nivel național sunt sute de mii de copii și de familii care nu au ce pune pe masa în aceste zile? Vă spun eu, nu. Nu v-ați gândit pentru că nu vă interesează. În  aceste zile dvs aberati la fel cum fac multi alti „politicieni”, făcuți la „apelul bocancilor”si  ajunși dintr-o eroare umană în funcții de decizie.

  Ganditi-vă mai curând cum faceți și ce anume faceți în prezent pentru oameni,  voi cei care aspirati la fotoliul de primar? Cum veniți   în sprijinul familiilor care nu se încadrează în măsură șomajului tehnic,  care nu au SRL-uri, care nu sunt nici măcar PFA, cu alte cuvinte, ce faceți concret pentru acei oameni si copii care nu au efectiv ce manca? Criticați? Doar asta faceti, pentru ca este mai ușor sa fii cîrcotaș și să stai pe margine,decât să faci ceva concret. Tipologia unor astfel de oameni, ca dvs desigur,  este tipic  balzaciana, caracterizata de  ipocrizie, lașitate, arivism si din nou ipocrizie.

  În încheiere vă spun cu tot respectul că  e foarte bine să candidați pentru funcția de pădurar. Vă calificați. Aveti o fire detectivista si un simț ecologic foarte dezvoltat. Eu unul, va susțin ! Sunt convins că si oamenii va vor sprijini să ajungeți acolo unde vă este locul, adica la”pădure”.România și noi toți  avem nevoie de dvs pentru a ne salva pădurile,  alea care au mai rămas si n-au fost încă puse în trenuri cu destinația, Austria sau alte țări UE.
  Și încă ceva, dvs doamnă nu trebuie să ajungeți primar, pentru că  bistritenii ar putea pierde un detectiv, poate la fel de mare ca si Sherlock Holmes. În orice caz, să va fie rusine doamna Roxana Pasc pentru incitarea populației locale la ură, rasism și dezbinare!

  Dezamagit ,  Cătălin Manea.  

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu și, care, anunța poluarea rezultată...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân închise și după încheierea stării...

  PSD nu vrea la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură. Se dorește un guvern de uniune națională format din tehnocrați și care să...

  Informația a fost confirmată de deputatul bistrițean Doina Pană, în contextul în care, liderii...

  Bistrița-Năsăud rămâne pe „platou” în cazul epidemiei Covid-19: 79 de cazuri active!

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.05.2020, este următoarea: • 18 persoane în carantină instituționalizată;• 2701 persoane în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -