Acasă Politica Politica Locala HORAŢIU PAŞCA: Magdalena Paraschiv a semnat pentru CSM Bistriţa

HORAŢIU PAŞCA: Magdalena Paraschiv a semnat pentru CSM Bistriţa

0

Plecarea Magdalenei Paraschiv de la „U” Alexandrion Cluj, după 10 ani, a fost ştirea zilei de luni în handbalul românesc. „Pitica” s-a săturat de problemele financiare de la formaţia pregătită de Carmen Amariei, iar ofertele nu au întârziat să apară pentru fosta extremă dreapta a clujencelor.

Paraschiv ar fost contactată de către HCM Baia Mare şi HCM Roman, dar şi de către Măgura Cisnădie, însă o ofertă clară a venit şi de la divizionara secundă CSM Bistriţa, care are şanse mari să promoveze la finalul actualului sezon. Formaţia bistriţeană este pregătită de către Horaţiu Paşca, fostul antrenor al lui „U” Jolidon Cluj în sezonul 2013-2014.

Aflat acum în pole-position cu CSM Bistriţa pentru promovare, Horaţiu Paşca a recunoscut că a fost uimit de faptul că Laura Oltean a ales să vină încă din retur la Bistriţa şi a spus că, dacă şi Magdalena Paraschiv va accepta, campania de achiziţii va lua sfârşit. Astăzi, campania de achiziţii s-a încheiat , Magdalena Paraschiv semnând contractual cu CSM Bistriţa.

 

Magdalena Paraschiv a evoluat pentru echipa din Cluj începând cu sezonul 2005-2006 și a pus umărul la cele cinci medalii obținute de echipă, trei de argint și două de bronz. Extrema dreaptă de 33 de ani este a patra marcatoare a Clujului în acest moment, cu 50 de goluri. Ea a mai evoluat de-a lungul carierei la formațiile CSȘ Poșta Câlnău, Universitatea Remin Deva (2003-2004), CS Rapid CFR București (2004-2005) și Universitatea Cluj (2006-2016).

Magdalena Paraschiv mai avea contract cu clubul „U” Alexandrion Cluj până la data de 30 mai 2017. Anul acesta ar putea pleca mai multe jucătoare de la echipă după ce le expiră contractul cu echipa din Cluj. În această situație se află handbalistele: Corina Biriș, Rebeca Agrijan, Raluca Petruș, Alexandra Severin, dar și Andreea Tetean, Irina Ivan și portarul Ana Măzăreanu, potrivit site-ului frh.ro.

Clubul CSM Bistrița a bifat, luni, primul trasfer important al anului în pregătirea pentru promovarea în Liga Națională. Laura Oltean, fost jucătoare a echipei „U” Jolidon și HCM Baia Mare, s-a întors în orașul natal după opt ani de la încheierea junioratului. În anul 2008, după încheierea junioratului a semnat cu formația „U” Jolidon Cluj-Napoca, unde a evoluat până în anul 2012, când a semnat cu HCM Baia Mare. La formația băimăreană a evoluat până în 31 decembrie 2015. Începând cu data de luni, coordonatorul de joc care a bifat o selecție în lotul lărgit al naționalei României pentru dubla decisivă cu Slovacia, contând pentru calificarea naționalei la Campionatul Mondial din Serbia, a semnat un contract cu echipa CSM Bistrița.

Exit mobile version