HARTA VERDE A PERICOLELOR DIN BN: Fiecare bistriţean poate contribui la scrierea ei…

Must Read

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O persoană a fost împușcată într-un picior

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a...

Deputatul Bogdan Ivan: De ce Guvernul nu acordă stimulente medicilor de familie aflați în prima linie în bătălia anti Covid 19?

Deputatul Bogdan Ivan l-a criticat pe prefectul Stelian Dolha în ceea ce privește sporul pe care Guvernul l-a acordat...

„În urma accidentului de circulație tragic în care 5 tineri au murit în urma coliziunii mașinii în care se aflau cu un tren de persoane în mun. Bistrița, am hotărât lansez o hartă verde cu tema Pericole pentru a semnala zonele cu risc ridicat de accidente de orice fel, dar mai cu seamă, acum, cele la trecerile de cale ferată”, a scris pe Facebook Ciprian Samoilă, preşedintele Asociaţiei Harta Verde România.

 

„Majoritatea acestor treceri la calea ferată sunt semnalizate și amenajate necorespunzător pentru a reduce la minim orice risc de coliziune și se bazează foarte mult pe prudența șoferilor / pietonilor / cicliștilor.

Am fost martor și implicat direct într-un astfel de accident la calea ferată acum 7 ani unde prieteni și colegi, inclusiv eu, puteam muri din cauza unei semnalizări total defectuoase la trecerea de cale ferată la așa-zisul Cotul Iadului dintre Bistrița și Livezile.

Apelez la toată lumea să marcheze pe harta de mai jos locurile care prezintă un risc ridicat de accident sau chiar locuri în care s-au întâmplat tragedii pentru a trage un semnal de alarmă autorităților dar și celor implicați în trafic să schimbăm această situație”, a continuat el.

 

Locurile pot fi marcate pe hartă pe aplicația dezvoltată de Asociația Harta Verde România pentru orice browser pe calculator, mobil sau tabletă astfel:

1. Accesați pagina https://m.opengreenmap.org.

2. Activați receptorul GPS din telefonul d-voastră pentru a vă marca locul pe hartă dacă sunteți lângă un astfel de loc ce prezintă riscuri.

3. Selectați Harta Verde Bistrița – Pericole din lista de hărți prezentată pe ecran.

4. Introduceți detaliile cerute: loc, descriere, poziționare pe hartă automat sau manual, fotografie.

5. Trimitere loc în mod anonim doar cu e-mail ori vă faceți cont în harta de mai jos.

Dacă aveți probleme de orice fel în utilizarea aplicației, aveți în opțiunile ei un mic ghid de ajutor sau mă contactați direct la telefon 0742098731.

Dacă nu aveți telefon sau tabletă cu receptor GPS încorportat, este posibil ca aplicația să nu știe unde vă aflați și să nu vă afișeze harta din Bistrița. Se întâmplă acest lucru pentru că aplicația este folosită la nivel global de sute de proiecte Harta Verde.

În acest caz, intrați direct pe site-ul https://bistrita.harta-verde.ro/pericole și propuneți locurile cu risc acolo. În acest moment, site-ul este prezentat mai mult în versiunea engleză, eu lucrând singurel la traducerea lui în română. Sper să țin pasul aceste zile și să traduc tot ce se poate în limba română.

Dacă nu vă descurcați cu tehnologia sau e prea greoi sistemul pentru d-voastră, trimiteți detaliile (detalii despre locul ce prezintă risc, ce risc reprezintă și imagini care să reflecte riscul prezentat) pe e-mail la contact@harta-verde.ro.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O persoană a fost împușcată într-un picior

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop...

Deputatul Bogdan Ivan: De ce Guvernul nu acordă stimulente medicilor de familie aflați în prima linie în bătălia anti Covid 19?

Deputatul Bogdan Ivan l-a criticat pe prefectul Stelian Dolha în ceea ce privește sporul pe care Guvernul l-a acordat funcționarilor Instituției Prefectului încă din...

COVID 19: Doar 33 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1928 de persoane

Un număr de 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 16 ianuarie, de la...

Casa în care și-a trăit ultimii ani din viață Matei Eminescu va deveni un centru al colecțiilor și documentelor de patrimoniu

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud a aprobat în luna martie a anului 2019  elaborarea documentaţiei pentru realizarea Casei Colecţiilor şi a Documentelor de Patrimoniu, instituţie care...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -