miercuri, august 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  HARTA VERDE A PERICOLELOR DIN BN: Fiecare bistriţean poate contribui la scrierea ei…

  Must Read

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină,...

  DORIS RAI a intrat oficial în cursa pentru primăria Bistrița

  Candidatul independent Doris Rai și-a depus astăzi candidatura oficială la fotoliul de primar al Bistriței

  Jurnal preelectoral: Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS s-a întâlnit cu locuitorii din Dumitrița

  Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, s-a întâlnit aseară cu sătenii din...

  „În urma accidentului de circulație tragic în care 5 tineri au murit în urma coliziunii mașinii în care se aflau cu un tren de persoane în mun. Bistrița, am hotărât lansez o hartă verde cu tema Pericole pentru a semnala zonele cu risc ridicat de accidente de orice fel, dar mai cu seamă, acum, cele la trecerile de cale ferată”, a scris pe Facebook Ciprian Samoilă, preşedintele Asociaţiei Harta Verde România.

   

  „Majoritatea acestor treceri la calea ferată sunt semnalizate și amenajate necorespunzător pentru a reduce la minim orice risc de coliziune și se bazează foarte mult pe prudența șoferilor / pietonilor / cicliștilor.

  Am fost martor și implicat direct într-un astfel de accident la calea ferată acum 7 ani unde prieteni și colegi, inclusiv eu, puteam muri din cauza unei semnalizări total defectuoase la trecerea de cale ferată la așa-zisul Cotul Iadului dintre Bistrița și Livezile.

  Apelez la toată lumea să marcheze pe harta de mai jos locurile care prezintă un risc ridicat de accident sau chiar locuri în care s-au întâmplat tragedii pentru a trage un semnal de alarmă autorităților dar și celor implicați în trafic să schimbăm această situație”, a continuat el.

   

  Locurile pot fi marcate pe hartă pe aplicația dezvoltată de Asociația Harta Verde România pentru orice browser pe calculator, mobil sau tabletă astfel:

  1. Accesați pagina https://m.opengreenmap.org.

  2. Activați receptorul GPS din telefonul d-voastră pentru a vă marca locul pe hartă dacă sunteți lângă un astfel de loc ce prezintă riscuri.

  3. Selectați Harta Verde Bistrița – Pericole din lista de hărți prezentată pe ecran.

  4. Introduceți detaliile cerute: loc, descriere, poziționare pe hartă automat sau manual, fotografie.

  5. Trimitere loc în mod anonim doar cu e-mail ori vă faceți cont în harta de mai jos.

  Dacă aveți probleme de orice fel în utilizarea aplicației, aveți în opțiunile ei un mic ghid de ajutor sau mă contactați direct la telefon 0742098731.

  Dacă nu aveți telefon sau tabletă cu receptor GPS încorportat, este posibil ca aplicația să nu știe unde vă aflați și să nu vă afișeze harta din Bistrița. Se întâmplă acest lucru pentru că aplicația este folosită la nivel global de sute de proiecte Harta Verde.

  În acest caz, intrați direct pe site-ul https://bistrita.harta-verde.ro/pericole și propuneți locurile cu risc acolo. În acest moment, site-ul este prezentat mai mult în versiunea engleză, eu lucrând singurel la traducerea lui în română. Sper să țin pasul aceste zile și să traduc tot ce se poate în limba română.

  Dacă nu vă descurcați cu tehnologia sau e prea greoi sistemul pentru d-voastră, trimiteți detaliile (detalii despre locul ce prezintă risc, ce risc reprezintă și imagini care să reflecte riscul prezentat) pe e-mail la contact@harta-verde.ro.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Clădirea fostei Poște de la Coroana a fost cumpărată de antreprenorul clujean Dorel Goia (TeraPlast)

  Bistrița are în patrimoniul său, fie public sau privat, o serie de clădiri rămase efectiv în paragină,...

  DORIS RAI a intrat oficial în cursa pentru primăria Bistrița

  Candidatul independent Doris Rai și-a depus astăzi candidatura oficială la fotoliul de primar al Bistriței DORIS RAI: Astăzi am...

  Jurnal preelectoral: Stelian Dolha, candidatul PNL-USR-PLUS s-a întâlnit cu locuitorii din Dumitrița

  Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, s-a întâlnit aseară cu sătenii din Dumitrița. Aceștia i s-au plâns...

  VIDEO: Primarul Nicolae Moldovan: „Centura de ocolire a orașului Beclean va putea fi finalizată la finele lui 2022. Proiectul este aprobat și trecut pe...

  Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a anunțat astăzi că, unul din cele mai mari și importante proiecte ale administrației sale...

  Doar 5 cazuri de infectare cu Sars-Cov 2 au fost confirmat astăzi în Bistrița-Năsăud. Numărul celor activi a scăzut sub 100, ajungând la...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud se schimbă începând de astăzi, numărul activilor scăzând pentru prima dată după 2 luni...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -