sâmbătă, octombrie 24, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Harta răspândirii Covid-19 în Bistrița-Năsăud: 1212 cazuri de infecție, din care 23 în ultimele 24 de ore! Numărul deceselor a ajuns la 87

  Must Read

  VIDEO: Incendiu puternic la un adăpost pentru animale din Feldru

  Garda de Intervenție Năsăud și SVSU Feldru intervin  la un incendiu izbucnit la o anexă (adăpost animale și depozit...

  SUPERCOM demarează două campanii de colectare gratuită: una pentru deșeuri voluminoase și alta pentru deșeuri biodegradabile, predominant vegetale.

  În perioada 26.10.2020-31.10.2020 se va desfășura Campania de colectare gratuita a deseurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de...

  USR-Plus Bistrița-Năsăud a rămas fără  lista pentru Senat. BEJ a respins documentul pe motiv de discriminare de sexe

  USR-Plus a depus listele pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie joi seara, ele fiind afișate astăzi la...

  Conform informațiilor primite din partea Istituției Prefectului, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 23 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, totalul cumulat ajungând la 1.212 cazuri. Dintre acestea, un caz a fost identificat în Germania, unul în județul Maramureș, câte două în județele Sălaș și Arad, iar câte trei cazuri de infectare ale cătățenilor din județul nostru au fost identificate în județele Suceava, Cluj și Mureș. Situația răspândirii Covid-19 la nivel de județ se poate regăsi în harta de mai jos.

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 04.09.2020, este următoarea:

  • 1212 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 1001 persoane externate (690 externate vindecate și 311 externate la cerere);
  • 39 persoane izolate;
  • 420 persoane în carantină;
  • 458 teste (177 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la Cluj-Napoca și laboratoare private).

  • 87 decese;

  Detalii decese:

  Decesul cu numărul 86 în județul Bistrița-Năsăud:
  – Bărbat, 82 ani, internat în 14 august în Secția Boli Infecțioase (cu diagnostic de Pneumonie), transferat în 18 august în Secția ATI, unde a decedat în data de 3 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Decesul cu numărul 87 în județul Bistrița-Năsăud:
  – Bărbat, 70 ani, internat în 17 august în Secția  Boli Infecțioase (cu Pneumonie acută, Insuficiență respiratorie acută), transferat în 18 august în Secția ATI, unde a decedat în 3 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.

  Precizări:

  • Până în prezent, 60 cadre medicale (18 medici, 42 asistenți) și 23 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 76 au fost externate.

  • 89 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 43 au fost externate.

  • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.

  • Zece persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. O persoană este externată la cerere, nouă au fost declarate vindecate.

  •15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate persoanele au fost externate.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Toate persoanele au fost externate.

  • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.

  • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.

  • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

  • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

  • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.

  • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

  • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).

  Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

  • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șase beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 beneficiari ai unui centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistrița-Năsăud.

  • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO: Incendiu puternic la un adăpost pentru animale din Feldru

  Garda de Intervenție Năsăud și SVSU Feldru intervin  la un incendiu izbucnit la o anexă (adăpost animale și depozit...

  SUPERCOM demarează două campanii de colectare gratuită: una pentru deșeuri voluminoase și alta pentru deșeuri biodegradabile, predominant vegetale.

  În perioada 26.10.2020-31.10.2020 se va desfășura Campania de colectare gratuita a deseurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinta indelungata) si Campania de...

  USR-Plus Bistrița-Năsăud a rămas fără  lista pentru Senat. BEJ a respins documentul pe motiv de discriminare de sexe

  USR-Plus a depus listele pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie joi seara, ele fiind afișate astăzi la ora 11.00. Cu toate acestea,...

  Încă o zi cu peste 50 de cazuri de Covid-19 la care se mai adaugă și două decese! Vezi situația epidemiologică a zilei

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 23.10.2020, este următoarea: • 2156 cazuri confirmate de CoVid-19; • 119 decese; • 1838 persoane externate (1178 externate vindecate și...

  Un nou scandal în IPJ BN: inspectorul șef, Mihai Lupșa, acuzat de un subaltern de „primire de foloase necuvenite” din partea unui inculpat dintr-un...

  Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud este lovit din nou de un scandal, de această dată ținta fiind chiar inspectorul șef, Mihai Ovidiu Lupșa, acesta...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -