luni, august 10, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Handbalul românesc nu va avea campioane în acest sezon. Gloria 2018 nu merge de pe 6 în Cupele Europene. Patru nume noi în echipă, dar și câteva plecări.

  Must Read

  ALEXANDRU PETRIA: Cristi Puiu și exersarea libertății

  Ce a făcut regizorul Cristi Puiu, ca să fie numit idiot de sinistrul...

  127 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 8 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 127 din...

  Criza sanitară care a izbucnit după confirmarea pandemiei a avut drept consecință și înreruperea campionatului de handball atât la nivelul Ligii Florilor dar și la cel al Ligii Zimbrilor. La momentul respective, adică martie 2020, Gloria 2018 ocupa locul al șaselea în clasamentul LIgii Florilor, punctual forte al primelor trei luni din 2020 fiind evoluția bună în Cupa EHF.

  Imediat după instaurarea stării de urgență și interzicerea oricăror fel de activități sportive, Gloria 2018 a intrat într-o semi-izolare la domiciliu, acolo unde s-au urmat pregătirile specifice și adaptate noilor condiții.

  Ce a decis astăzi conducerea Federației Române de Handbal?

  Întrunit în sistem de videoconferință, Consiliul de Administrație al FRH a luat mai multe decizii cu privire la soarta campionatului intern. În acest context, campionatul s-a închis fără a fi desemnată vreo  echipă campioană nici în Liga Zimbrilor, nici în Liga Florilor, acolo unde CSM București și SCM Râmnicu-Vâlcea se aflau într-o luptă teribilă. 

  Ce echipe merg în cupele europene

  Ulterior, membrii din Consiliul de Administrație au decis ce echipe vor juca în cupele europene în sezonul viitor. S-a votat pe clasamentul actual, nu pe modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri. Membrii CA au votat 9-7 pentru clasamentul actual.

  HANDBAL FEMININ: CLASAMENTUL PENTRU CUPELE EUROPENE: 

  1. SCM Rm. Vâlcea

  2. CSM București

  3. Minaur Baia Mare

  4. Gloria Buzău

  SCM Rm. Vâlcea, campioana din sezonul trecut, va merge în Liga Campionilor, iar pentru CSM București Federația va trebui să ceară un wild-card. Minaur Baia Mare și Gloria Buzău vor juca în European Handball League.

  HANDBAL MASCULIN, CLASAMENTUL PENTRU CUPELE EUROPENE: 

  1. Dinamo

  2. Potaissa Turda

  3. Minaur Baia Mare

  4. Dobrogea Sud Constanța

  Astfel, Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

  Decizia de astăzi a FRH pune capăt marilor speranțe pe care directorul Gloriei 2018, Eugen Cosma, cel care vorbea zilele trecute de aplicarea unei variante pentru finalizarea campionatului, variant implementată în Ungaria: „De ce să nu sperăm și noi la o decizie asemănătoare cu cea luată în Ungaria? Acolo s-a luat decizia înghețării competiției care nu s-a finalizat și se va face în continuare referire la campionatul trecut. Adică nu mai luăm în calcul campionatul de până acum, căci acesta nu s-a finalizat, și ne vom referi la clasamentul campionatului trecut. Așa ar fi normal, dacă ai anulat o anumită activitate, nu mai poți face referire la ea. Dacă se vor lua totuși alte decizii, ne vom supune acestora sau, după caz, dacă drepturile și interesele noastre vor fi lezate, vom acționa în consecință”, a precizat directorul Gloria 2018.

  4 nume noi în lot

  Din punct de vedere al lotului, există patru nume noi în componența acestuia. Informația a fost confirmată de Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, for în subordinea căruia funcționează Clubul Gloria 2018. Este vorba de două reveniri în lot după un an de absență, aici vorbim de spanioloaica Almudena Rodriguez, inter dreapta, plecată de la Bistrița la Thuringen HC, precum și de portărița Ana Maria Măzăreanu care revine acasă de la Baia Mare. O altă zonă a semicercului pe care Horațiu Pașca dorește să o întărească este zona interului stânga, acolo unde va veni ucrainianca Natalia Savchyn, jucătoarea echipei Galichanka Lvov. O altă revenire în lot este cea a interului stânga Szilvia Szabo, jucătoarea fiind refăcută după o accidentare la începutul sezonului actual, acesta suferind o intervenție chirurgicală.

  Vor fi și plecări din echipă, singura confirmată de Radu Moldovan fiind muntenegreanca Ljubica Nenezic. Eugen Cosma precizează că mai există jucătoare aflate la final de contract, situații în care încă nu s-au luat decizii, nici de către club, dar nici de către jucătoarele în cauză.

  Gloria 2018 își continuă programul de pregătire și se speră la o revenire în teren cât mai repede posibil, însă fără a se forța o situație destul de sensibilă, căci, așa cum ne spunea Eugen Cosma, „sănătatea întregului lot este mai presus de orice altă dorință de a juca”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  ALEXANDRU PETRIA: Cristi Puiu și exersarea libertății

  Ce a făcut regizorul Cristi Puiu, ca să fie numit idiot de sinistrul Cristian Tudor Popescu și să...

  127 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 8 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 127 din totalul celor 963 de cazuri...

  Cristian Niculae: Este datoria noastră și obiectivul meu ca primar, să dezvoltăm turismul în orașul nostru

   Ieri am trecut pe la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud, pentru a-mi face câteva cumpărături. Era plin de bunătăți! Am găsit produse proaspete...

  COSMIN GUȘĂ: Imaginea PUBLICĂ A DEZASTRULUI de la vârful PSD

  Un partid politic poate traversa crize interne care să-i cauzeze decăderi publice temporare, dar în funcție de determinarea...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -