duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Handbalista Silvia Szabo, între jucătoarele profesioniste monitorizate din Liga Naţională

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Liga Naţională de handbal feminin va debuta la startul lunii septembrie în noua ediţie de campionat şi propune deja câteva nume interesante de urmărit în noua stagiune. Între cele zece nume propuse de www.ziaruldesport.ro este trecută şi coordonatoarea de joc a CSM Bistriţa, Silvia Szabo.

  Cu o serie de campioane mondiale de junioare, dar şi alte generaţii talentate, handbalul feminin românesc are parte de jucătoare care ar putea să devină viitoare staruri ale handbalului mondial.

  1.Mădălina Ion, 21 de ani

  Portăriţa de la CSM Slobozia a pus umărul la promovarea echipei în Liga Naţională şi după o perioadă în care nu şi-a găsit locul în handbalul românesc, se pare că este gata să impresioneze din nou antrenorii loturilor naţionale. Sportiva din Bucureşti este medaliată cu aur în 2014 la Campionatul Mondial de junioare, iar la 21 de ani pare că a ajuns la vârsta propice pentru a străluci pe prima şcenă a handbalului din România.

  2. Alina Ilie, 21 de ani

  Interul stânga de la CSM Slobozia a fost printre handbalistele remarcate de Ambros Martin în ultimul sezon şi a făcut deja pasul spre naţionala mare a ţării. La fel ca şi Mădălina Ion, Alina Ilie a cucerit titlul mondial în 2014, dar nu a reuşit să se afirme cu adevărat în prima ligă. Ilie a dovedit în sezonul recent încheiat din liga a doua şi în meciurile de baraj că este una dintre cele mai bune stângace de la linia de nouă metri din handbalul românesc.

  3. Elena Dache, 20 de ani

  Sportiva legitimată la CSM Bucureşti are deja în palmares, la doar 20 de ani, titlul de campioană în România, medalia de bronz în Champions League, dar şi medalia de bronz la Mondialul de tineret. Dache, jucătoare care poate evolua în toate poziţiile la linia de 9 metri, a fost împrumutată pentru noul sezon la Rapid, formaţie nou-promovată şi la care îşi poate etala calităţile remarcabile.

  4. Sorina Tîrcă, 18 ani

  Interul dreapta de la Corona Braşov este considerată urmaşa mamei sale de la cele mai mici grupe de vârstă. Sorina a impresionat pe toată lumea la echipele naţionale de tineret şi a evoluat cu succes în partidele în care a fost introdusă în Liga Naţională la doar 17 ani. Cu un an în care a acumulat experienţă, Tîrcă jr. ar putea să reprezinte surpriza plăcută a noului sezon şi o handbalistă pe care să se bazeze naţionala în următorii ani.

  5. Daria Bucur, 18 ani

  Handbalista de la Corona a împlinit în această săptămână 18 ani şi se pregăteşte intens de Campionatul European de la sfârşitul lunii. Bucur, inter dreapta, a primit încredere de la Marian Tîrcă şi a fost aruncată în focul Ligii Naţionale de la o vârstă fragedă şi de multe ori a impresionat prin aruncările puternice de la linia de nouă metri. Daria, la fel ca şi Sorina, este multiplă medaliată la campionatele naţionale de junioare şi din noul sezon ar putea să facă o impresie frumoasă la nivelul primei ligi.

  6. Alexandra Severin, 19 ani

  Jucătoarea care evoluează în inter stânga la „U” Cluj este un produs 100% al clubului şi a fost promovată la prima echipă încă de la 17 ani, pe când Carmen Amariei se afla la conducerea echipei de sub Feleac. Severin şi-a demonstrat în multe rânduri braţul puternic din zona semicercului de nouă metri şi are şanse să fie surpriza sezonului.

  7. Raluca Kelemen, 19 ani

  Portăriţa de 19 ani a fost transferată în această vară de Gheorghe Tadici la HC Zalău, după evoluţiile excelente pe care le-a avut la turneele finale de junioare din ultimii ani pentru CSS Caracal. Kelemen, Bojan şi Stângă au făcut toate trei parte dintr-o nouă generaţie de excepţie a celor de la Caracal, iar din această vară vor avea şansa să joace în Liga Naţională pentru echipa din Zalău.

  8. Daciana Hosu, 19 ani

  Hosu şi Kelemen au asigurat în ultimii ani poarta generaţiei din care fac parte Tîrcă, Bucur sau Severin, iar actuala portăriţă de la Corona are şanse mari să se afirme în noul sezon. Daciana poate să ocupe postul lăsat liber de Denisa Dedu şi să devină portarul titular în echipa lui Costică Buceschi, după două sezoane în care a stat în umbra Denisei.

  9. Silvia Szabo, 21 de ani

  Coordonatoarea de joc a celor de la CSM Bistriţa a impresionat în ultimul sezon, deşi nu a cochetat cu loturile de juniori ale României. Szabo, 21 de ani, a avut mai multe partide în care a strălucit în Liga Naţională şi promite să fie una dintre revelaţii si în noua stagiune.

  10. Ana Maria Berbece, 17 ani

  Jucătoarea crescută la Corona Braşov şi Centrul Naţional de Excelenţă de la Braşov s-a transferat în această săptămână la „U” Cluj, formaţie cu pretenţii mai puţin ridicate şi la care ar putea avea parte de mai multe şanse. Berbece a evoluat deja în Liga Naţională pentru Corona, dar pretenţiile şi strategia clubului s-au schimbat după venirea lui Buceschi.

  Din păcate pentru handbalul din România, jucătoare precum Raluca Petruş, Narcisa Verde, Teodora Popescu, Alexandra Banciu, Andreea Tecar, Bianca Dinuţ sau Alexandra Muntean nu şi-au găsit deocamdată locul în Liga Naţională.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -