Handbalista Silvia Szabo, între jucătoarele profesioniste monitorizate din Liga Naţională

Must Read

Handbal feminin: Gloria 2018 pierde în repriza a II-a partida cu CSM București 28-23

Etapa a 8-a a Ligii Florilor a dus echipa antrenată de Horațiu Pașca la București, acolo unde a întâlnit...

NĂSĂUD: Un bărbat a fost rănit după ce o Ambulanță s-a ciocnit cu un autoturism

Accidentul a avut loc în zona magazinului Profi din orașul Năsăud, fiind vorba de o coliziune între o Ambulanță...

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic. La nivelul prefecturilor revine funcția de secretar general

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic, conform unui proiect de modificare a Codului Administrativ care urmează să fie...

Liga Naţională de handbal feminin va debuta la startul lunii septembrie în noua ediţie de campionat şi propune deja câteva nume interesante de urmărit în noua stagiune. Între cele zece nume propuse de www.ziaruldesport.ro este trecută şi coordonatoarea de joc a CSM Bistriţa, Silvia Szabo.

Cu o serie de campioane mondiale de junioare, dar şi alte generaţii talentate, handbalul feminin românesc are parte de jucătoare care ar putea să devină viitoare staruri ale handbalului mondial.

1.Mădălina Ion, 21 de ani

Portăriţa de la CSM Slobozia a pus umărul la promovarea echipei în Liga Naţională şi după o perioadă în care nu şi-a găsit locul în handbalul românesc, se pare că este gata să impresioneze din nou antrenorii loturilor naţionale. Sportiva din Bucureşti este medaliată cu aur în 2014 la Campionatul Mondial de junioare, iar la 21 de ani pare că a ajuns la vârsta propice pentru a străluci pe prima şcenă a handbalului din România.

2. Alina Ilie, 21 de ani

Interul stânga de la CSM Slobozia a fost printre handbalistele remarcate de Ambros Martin în ultimul sezon şi a făcut deja pasul spre naţionala mare a ţării. La fel ca şi Mădălina Ion, Alina Ilie a cucerit titlul mondial în 2014, dar nu a reuşit să se afirme cu adevărat în prima ligă. Ilie a dovedit în sezonul recent încheiat din liga a doua şi în meciurile de baraj că este una dintre cele mai bune stângace de la linia de nouă metri din handbalul românesc.

3. Elena Dache, 20 de ani

Sportiva legitimată la CSM Bucureşti are deja în palmares, la doar 20 de ani, titlul de campioană în România, medalia de bronz în Champions League, dar şi medalia de bronz la Mondialul de tineret. Dache, jucătoare care poate evolua în toate poziţiile la linia de 9 metri, a fost împrumutată pentru noul sezon la Rapid, formaţie nou-promovată şi la care îşi poate etala calităţile remarcabile.

4. Sorina Tîrcă, 18 ani

Interul dreapta de la Corona Braşov este considerată urmaşa mamei sale de la cele mai mici grupe de vârstă. Sorina a impresionat pe toată lumea la echipele naţionale de tineret şi a evoluat cu succes în partidele în care a fost introdusă în Liga Naţională la doar 17 ani. Cu un an în care a acumulat experienţă, Tîrcă jr. ar putea să reprezinte surpriza plăcută a noului sezon şi o handbalistă pe care să se bazeze naţionala în următorii ani.

5. Daria Bucur, 18 ani

Handbalista de la Corona a împlinit în această săptămână 18 ani şi se pregăteşte intens de Campionatul European de la sfârşitul lunii. Bucur, inter dreapta, a primit încredere de la Marian Tîrcă şi a fost aruncată în focul Ligii Naţionale de la o vârstă fragedă şi de multe ori a impresionat prin aruncările puternice de la linia de nouă metri. Daria, la fel ca şi Sorina, este multiplă medaliată la campionatele naţionale de junioare şi din noul sezon ar putea să facă o impresie frumoasă la nivelul primei ligi.

6. Alexandra Severin, 19 ani

Jucătoarea care evoluează în inter stânga la „U” Cluj este un produs 100% al clubului şi a fost promovată la prima echipă încă de la 17 ani, pe când Carmen Amariei se afla la conducerea echipei de sub Feleac. Severin şi-a demonstrat în multe rânduri braţul puternic din zona semicercului de nouă metri şi are şanse să fie surpriza sezonului.

7. Raluca Kelemen, 19 ani

Portăriţa de 19 ani a fost transferată în această vară de Gheorghe Tadici la HC Zalău, după evoluţiile excelente pe care le-a avut la turneele finale de junioare din ultimii ani pentru CSS Caracal. Kelemen, Bojan şi Stângă au făcut toate trei parte dintr-o nouă generaţie de excepţie a celor de la Caracal, iar din această vară vor avea şansa să joace în Liga Naţională pentru echipa din Zalău.

8. Daciana Hosu, 19 ani

Hosu şi Kelemen au asigurat în ultimii ani poarta generaţiei din care fac parte Tîrcă, Bucur sau Severin, iar actuala portăriţă de la Corona are şanse mari să se afirme în noul sezon. Daciana poate să ocupe postul lăsat liber de Denisa Dedu şi să devină portarul titular în echipa lui Costică Buceschi, după două sezoane în care a stat în umbra Denisei.

9. Silvia Szabo, 21 de ani

Coordonatoarea de joc a celor de la CSM Bistriţa a impresionat în ultimul sezon, deşi nu a cochetat cu loturile de juniori ale României. Szabo, 21 de ani, a avut mai multe partide în care a strălucit în Liga Naţională şi promite să fie una dintre revelaţii si în noua stagiune.

10. Ana Maria Berbece, 17 ani

Jucătoarea crescută la Corona Braşov şi Centrul Naţional de Excelenţă de la Braşov s-a transferat în această săptămână la „U” Cluj, formaţie cu pretenţii mai puţin ridicate şi la care ar putea avea parte de mai multe şanse. Berbece a evoluat deja în Liga Naţională pentru Corona, dar pretenţiile şi strategia clubului s-au schimbat după venirea lui Buceschi.

Din păcate pentru handbalul din România, jucătoare precum Raluca Petruş, Narcisa Verde, Teodora Popescu, Alexandra Banciu, Andreea Tecar, Bianca Dinuţ sau Alexandra Muntean nu şi-au găsit deocamdată locul în Liga Naţională.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Handbal feminin: Gloria 2018 pierde în repriza a II-a partida cu CSM București 28-23

Etapa a 8-a a Ligii Florilor a dus echipa antrenată de Horațiu Pașca la București, acolo unde a întâlnit...

NĂSĂUD: Un bărbat a fost rănit după ce o Ambulanță s-a ciocnit cu un autoturism

Accidentul a avut loc în zona magazinului Profi din orașul Năsăud, fiind vorba de o coliziune între o Ambulanță și o mașină condusă de...

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic. La nivelul prefecturilor revine funcția de secretar general

Prefecții și subprefecții vor fi numiți politic, conform unui proiect de modificare a Codului Administrativ care urmează să fie discutat și adoptat în ședința...

Politicienii din Consiliul Județean și-au împărțit locurile din consiliile de administrație ale instituțiilor aflate în subordinea CJ. Proiectele de hotârâre vor fi discutate în...

Ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 28 ianuarie, are o ordine de zi destul de încărcată, fiind vorba de 18 proiecte de hotărâre,...

COVID 19: Din 363 de teste doar 35 sunt pozitive. Peste 4.600 de bistrițeni s-au vaccinat până la această oră

Rămânem la un număr acceptabil de 35   de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2, ele fiind raportate pentru ziua de astăzi, 27...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -