Halterofilii infectați cu Covid-19, cazați în hotelul sportiv din Polivalentă, au venit „pozitivi” dintr-un cantonament. Constantin Florian, directorul DJTS aruncă vina pe organizatori, dar și pe sportivi: „Sunt mai ciudați”

Must Read

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Hotelul Sălii Polivalente din Bistrița, aflat sub administrarea Direcției de Tineret și Sport Bistrița-Năsăud, găzduiește lotul olimpic de haltere juniori, sportivii fiind cantonați în această locație atât din punct de vedere al cazării, cât și din cel al mesei și al antrenamentelor.

Săptămâna trecută, patru sportivi din acest lot au fost prezenți la Arad, într-un cantonament, loc de unde au revenit la Bistrița infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia doi sunt cazați în hotelul Sălii Polivalente, aceștia fiind originari din Galați.

Surse ale stiridebistrita.ro ne-au relatat faptul că cei doi sportivi ar fi lăsați de izbeliște în hotel, fără supraveghere și fără a se lua alte măsuri de protecție față de restul persoanelor aflate în locația respectivă.

Contactat de redacția noastră, directorul executiv al Direcției pentru Tineret și Sport, Constantin Florian, infirmă aceste date și consideră că a fost respectată întreaga procedură în raport cu cei doi sportivi:

„Centrul Olimpic a sosit vineri după-amiaza în hotel, iar sâmbătă dimineața s-a efectuat testul, fiind depistați doi sportivi pozitivi. În ceea ce ne privește pe noi, noi am luat toate măsurile de protecție. Ulterior am mai făcut testul altor doi copii de la CSM, fiind și aceștia cu rezultat pozitiv, deci în total avem patru sportivi de la haltere depistați pozitiv cu noul coronavirus. Noi am luat toate măsurile, femeile de serviciu nu au mai intrat în camere, lenjeria se schimbă de către antrenori”, a declarat Florian.

Acesta acuză organizatorii unei competiții de la Arad de lipsă de precauție în cazul sportivilor:

„Problema e că sportivii au venit de la Arad cu virusul, căci am constatat faptul că numai cei care au venit de acolo au fost depistați pozitiv. Nu e frumos să arunci pe alții, însă Aradul a dat chix! Nu s-au luat măsurile care trebuie, i-au înghesuit pe copii la grămadă și uite care sunt consecințele. În ceea ce privește copiii, aceștia sunt mai ciudați, în sensul că poartă mască numai dacă le dă antrenorul peste mânuțe, nu în sensul propriu, ci în cel figurativ. Eu personal i-am văzut fără mască”, a precizat directorul DJTS BN.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Anca Andrițoiu, a precizat faptul că sportivii depistați pozitivi au fost monitorizați de către epidemiologii DSP și că aceștia sunt asimptonatici:

„Sportivii au fost examinați la Spitalul Județean și au fost izolați. Peste șapte zile de la diagnosticare o să fie din nou testați. Colegele mele de la epidemiologie au fost în legătură permanentă cu antrenorul și copiii, am vorbit inclusiv cu Federația de Haltere. Conform regulalentului lor, cazurile pozitive se izolează, iar ceilalți pot să-și continue activitatea”, a precizat Andrițoiu.

În hotelul sportiv din Polivalentă mai sunt cazate două handbaliste, însă acestea nu au stat în locație în această perioadă, informația fiind confirmată inclusiv de directorul Clubului Gloria 2018, Eugen Cosma. Conform declarațiilor lui Constantin Florian, hotelul sportiv și sala mare nu au legătură, iar lotul de haltere are sala la baza hotelului, fără a se folosi accesul prin sala polivalentă, deci se exclude orice contact cu restul clădirii. Singurele persoane care ar fi putut avea acces în ambele locații ar fi fost femeile de serviciu, însă acestea nu au avut contact cu sportivii sau camerele acestora.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba de drama a doi adololescenți...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se bucure la Congres de susținerea...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -