GROSARU MITUIT DE VLASOV

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de pres, că Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iaşi, la data faptelor preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), este urmărit penal pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii februarie 2013, Mihail Vlasov, la acea dată preşedinte al CCIR, i-ar fi solicitat unui deputat să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că parlamentarul căruia Mihail Vlasov i-a cerut să îl ajute cu promovarea proiectului de lege esteMircea Grosaru, fost deputat din partea minorităţii italiene şi fost membru al Comisiei juridice, decedat în februarie 2014. Grosaru a fost ales deputat pe Colegiul 2 în decembrie 2012, în urma redistribuirilor.

 „În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, să îl numească în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord”, au scris procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale în noul dosar al lui Mihail Vlasov.

În şedinţa din 6 martie 2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului Mircea Grosaru şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

„Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale”, a precizat DNA.

Sursa citată a precizat că, pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul deputatului care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât faţă de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale.

Mihail Vlasov a fost luni la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile în noul dosar.

Mircea Grosaru a murit în 3 februarie 2014, în urma unui infarct. Grosaru, de profesie avocat, era deputat la al patrulea mandat din partea minorităţii italiene, fiind membru al Comisiei juridice. Grosaru era şi preşedintele Asociaţiei Italienilor din România.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat, în 27 februarie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august 2014, după ce, din 24 aprilie 2014 a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie 2014 până în 24 aprilie 2014, Vlasov a fost arestat preventiv.

Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 21 octombrie 2014, să-i respingă cererea.

Fostul preşedinte al CCIR susţinea că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus „numai minciuni”, care se vor putea proba la un moment dat.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, în 13 martie 2014, un milion de euro. În 18 martie 2014, Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro. În 9 aprilie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Vlasov pentru trafic de influenţă.

Procurorii arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că în schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul avea calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Dosarul de la Curtea de Arbitraj avea ca obiect pretenţiile formulate de SC Infopressgroup SA, care cerea de la Petroczki şi asociatul lui suma de 15 milioane de lei, precum şi cererea reconvenţională având ca obiect de plată suma de 270.000 de euro, potrivit informaţiilor din dosar.

Într-un alt dosar, Mihail Vlasov este urmărit penal pentru şantaj, în aceeaşi cauză fiind cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov. Mihail Vlasov este acuzat că l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, spunându-i „că nu este bine ce face” şi că nu ar vrea „să sufere şi copiii altuia”.

„La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală”, arătau procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

sursa: mediafax.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -