Pro Politica

GRECIA ÎNTRE DA ȘI NU

Aproximativ 15.000 de persoane manifestau, vineri seara, la Atena, pentru ‘Nu’ în cadrul referendumului de duminică, în timp ce 12.000 pentru ‘Da’, în cadrul a două mitinguri distincte ce au loc în capitala elenă, relatează AFP.

În Piaţa Syntagma, în apropierea clădirii parlamentului, manifestanţii pentru un ‘Nu’ la măsurile de rigoare propuse de creditorii internaţionali continuau să vină în acest loc, în timp ce, la o distanţă de mai puţin de un kilometru, susţinătorii unui răspuns ‘Da’ la referendum scandau sloganuri în favoarea Europei.

Potrivit Reuters, la manifestaţia din Piaţa Syntagma au izbucnit ciocniri între poliţie şi manifestanţi, forţele de ordine fiind nevoie să facă uz de grenade paralizante.

Grecia urmează să organizeze duminică un referendum privind acordul cu creditorii internaţionali, un scrutin care ar putea decide viitorul său în cadrul zonei euro după ce nu a putut achita o rată de împrumut către Fondul Monetar Internaţional (FMI) în valoare de 1,6 miliarde de dolari până la 30 iunie, scrie agerpres.ro

Exit mobile version