Acasă EVENIMENT ”GLOBALIZARE” Un copil de 15 ani care a fugit dintr-un centru...

”GLOBALIZARE” Un copil de 15 ani care a fugit dintr-un centru de plasament din Fălticeni a furat o maşină din Bistrița , cu care s-a izbit într-un autobuz în Gura Humorului

0

La data de 18 februarie 2020, un echipaj din cadrul Compartimentului rutier Gura Humorului a fost anunțat despre faptul că Darius Marcu (15 ani), din municipiul Fălticeni, conduce un autoturism Renault pe raza oraşului Gura Humorului, fără a avea permis de conducere.

În urma verificărilor făcute de polițiști s-a constatat faptul că mașina a fost implicată într-o tamponare, Darius Marcu și autoturismul Renault fiind depistați la atelier de dezmembrări.

Agenții de poliție au stabilit că, în dimineața zilei de 18 februarie a.c., în jurul orei 07.40, Darius Marcu, în timp ce conducea autoturismul Renault Megane pe bulevardul Bucovina din oraşul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, la schimbarea benzii de mers nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat autobuzul condus de către Florin Macoveiciuc (30 de ani), din comuna Mănăstirea Humorului.

Marcu nu a oprit la faţa locului continuându-şi deplasarea fiind ajuns de șoferul autobuzului în zona Școlii generale nr. 2, după care s-a deplasat la un atelier pentru a da autoturismul spre dezmembrare, loc unde a şi fost găsit de poliţie.

Între cei doi șoferi a avut loc o scurtă discuţie, Darius Marcu spunându-i bărbatului de 30 de ani că doreşte să achite ulterior contravaloarea pagubelor, făcând schimb de numere de telefon.

În urma verificărilor făcute de agenții de poliție în bazele  de date a reieşit faptul că autoturismul Renault figurează ca fiind furat din localitatea Unirea, județul Bistriţa Năsăud, în noaptea de 17 spre 18 februarie 2020.

De asemenea, Darius Marcu figurează ca dispărut din data de 11 februarie a.c.. El a plecat din Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” Solca, fiind dat în urmărire internaţională.

Autovehiculul Renault urmează a fi preluat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Bistriţa Năsăud pentru continuarea cercetărilor.

Adolescentul, care a comis un noian de infrațiuni s-a întors la Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” din Solca.

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

https://www.stiridebistrita.ro/

Exit mobile version