Ghiţă, SRI, DNA şi cele trei teoreme clasice

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

Politicienii români sunt angajaţi în reglări de conturi politice şi grave încălcări ale drepturilor omului care sunt mascate drept eforturi anticorupţie, potrivit unui comunicat de presă al think-tank-ului britanic The Henry Jackson Society, care a dat publicităţii un raport pe tema luptei anticorupţie din România.

Putem spune că scandalul Sebastian Ghiţă vs DNA via SRI cu îngrengături în SIE vine să ne prezinte un tablou care ne explică următoarele: – Confirmarea îngrijorărilor că serviciile de informaţii dirijează, pe ascuns, anchetele anticorupţie. Reamintim că , Guvernul a refuzat să investigheze acuzaţiile referitoare la infiltrarea serviciilor de informaţii în justiţie şi procuratură.

Cazul Sebastian Ghiţă, este, credem noi, doar vârful aisbergului, ceea ce se poate vedea după ieşirile controlate ale lui Ghiţă, pentru că tot ceea ce spune fostul deputat nu este la voia întâmplării, pentru că în aceste condiţii nu avem voie să fim naivi şi să o dăm înainte cu statutul de drept.

  1. Prima teoremă în acest caz, ne spune că Sebastian Ghiţă ar fi fugit din ţară cu banii unora sau a altora, operaţiunea nefiind una avizată de serviciile cu care a colaborat şi pentru care a lucrat mai bine de două decenii. Interesant este faptul că există un împrumut de 90 de milioane de lei acordat RTV, mă rog, firmei care administrează acest post de televiziune.
  2. A doua teoremă vorbeşte despre faptul că Sebastian Ghiţă nici măcar nu ar mai fi ieşit din imobilul unde şefii din SRI s-au întâlnit cu parlamentarii din comisia de supraveghere şi că ar fi pitit, undeva, la vreo gazdă, pe teritoriul României, aşteptând ca în SRI, să se producă un anumit cutremur şi care să pună, cumva capăt, politizării vizibile şi simţite de analişti a serviciului de către generalul Coldea, mai ales că şi aici există deja grupări care lucrează la debarcare, dar care s-au şi opus sinistrului binom DNA-SRI. Sintagma: Există şi ofiţeri patrioţi, fie ei activi, fie în conservare sau în retragere, este o realitate a acestor zile.
  3. Teorema 3 ne spune că Ghiţă este plecat din ţară, poate transportat în SUA, el fiind un alt cal troian al CIA în structurile de informaţii, ultimele sale dezvăluiri, fiind, de fapt, spuse cu undă verde de la nişte băieţi care vin pe urma celor doi deconspiraţi din CIA, poate loiali administraţiei Obama, republicanul Trump venind cu oamenii săi şi care au nevoie şi ei de tot felul de sinecuri.

PS 1: Problemele de la vîrfurile serviciilor de informaţii, înregistrările în care apare Traian Băsescu, creatorul binomului, atacul SRI la fostul serviciu de protecţie internă a MAI, pensionarea a mai multor şefi ai acestui serviciu, vin toate pe acest fond de instabilitate informaţională, a penetrării tuturor sistemelor cu zeci de informaţii mai mult sau mai puţin reale, manipularea fiind cuvântul de ordine a acestor zile.

PS 2: Pe acest fond, dar cu ceva timp în urmă, Colonelul OLTEAN GHEORGHE, cel care a îndeplinit funcţia de şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Cluj în perioada 07.04.2006 – 18.07.2013. şi cea de şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii BN mai bine de 3 ani, preluând comanda de la fostul şef al SRI BN, Ioan Mocanu, rotaţia cadrelor trimiţându-l la SRI Mureş, aşadar Gheorghe Oltean s-a pensionat, la comanda interimară a Direcţiei Judeţene de Informaţii fiind numit fostul adjunct Claudiu Gherman.

PS 3: Primele informaţii concrete despre scandalurile din acest prezent au fost „desfăşurate” şi la Bistriţa cam în perioada 2005-2006, când la şefia fostului săptămânal de investigaţii, Atac de Bistriţa, a venit fostul ofiţer SRI de la Prahova, Adrian Radu. El a vorbit prima dată despre Sebastian Ghiţă, îngrengături şi afacerile gri din acel judeţ.

Vom reveni

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -