duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  GALERIA CONCENTRIC: OROLOGIUL DIN TURN (tabără și expoziție)

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  „Orologiul din Turn” vrea să certifice că timpul trăit se fragmentează înmomente și spațiul trăit se delimitează în locuri. Locul este pentru artist (oricare ar fi el) un spațiu ordonat, un spațiu ordonat de repere subiective, măsurat de simţuri concrete și integrat într-un sistem de cunoaștere. „Orologiu din Turn” te ajută să înţelegi clipa trăită și să asumi timpul în care ești actor al propriei tale ființe. Ca artist, dar şi ca om, ai șansa,și poate datoria,să devii atent la excesul de prezență dintr-un peisaj. Bistrița, cu tot peisajul său modelator, este un spațiu sensibil pe care e bine să începi să îl vezi, să îl simți cu toate capacitățile cu care ești angajat într-o aventură a căutării și a întâlnirii.

  Simbolismul istoric și simbolismul geografic care oferă predispozițiile locului de a se formula în termeni de putere ies sub privirea artistului de sub ocultarea nedreaptă a uitării. Este căutat locul însemnat, locul ritual, locul comunitar, locul sălbatic. Ele funcționează într-un peisaj dinamic, într-o respirație perpetuă însemnate de itineranţă.

  Înperioada 14 octombrie – 22 octombrie 2017, un grup de artiști caută să își reveleze acest geniu al locului și să îl transfigureze în operă.

  Acești artiști sunt: HoreaPaștina, Mihai Sârbulescu, Cristian Dițoiu, Marian Dobre, Valentin Scărlătescu, AlexandruAntonescu, George Mircea, Emilia Pop, Sever Moldovan, Radu Șerban, Andrei Câmpan, CrinaAntonescu, TeodorȘtefan, Mariana Moldovan, MironDuca, Marcel Lupșe.

  „Orologiul din Turn” ne propune tuturor nu o artistic „fugă în lume” ci, dimpotrivă, o experiență contemplativă a „adăpostirii poetice” sub zidul şi protecțiaziduluicetății.

  Sensibilitatea stilistică a fiecăruia dintre artiști și-a impus modalitățile tehnice adecvate pentru abordarea acestei teme care se referă la Orașul Inefabil – Bistrița. Libertate absolută,dar și„comandă”, notație rapidă a unei idei compoziționale, dar și intuiție formală, siguranță a „scriiturii” prin desen de linii sau de tonuri totul se supune sensului general al subiectului dar și al temei.

  Ceea ceva putea fi văzut în această fază a documentării, o OROLOGERIE, se va arăta sâmbătă, 21 octombrie 2017 ora 17.00 la GALERIA DE ARTĂ „CONCENTRIC” (PiațaCentrală, nr. 13) în expoziția taberei „OROLOGIU DIN TURN”. La vernisaj vor participa artiștii expozanți.Curatorul acestui eveniment ester cristicul de artă OLIV MIRCEA.

  Amfitrionul evenimentului de la GALERIA DE ARTĂ „CONCENTRIC” ester MARIN ECEDI.

  Evenimentul se bucură de sprijinul PrimărieiMunicipiului Bistrița, al Consiliului Local Bistrița și al Centrului Cultural Municipal Bistrița.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -