Acasă Politica Politica Locala Gabriel Oprea reprezintă România la JAI: „Vom respinge cotele obligatorii de refugiaţi”

Gabriel Oprea reprezintă România la JAI: „Vom respinge cotele obligatorii de refugiaţi”

0

„România, într-un context complicat de securitate, la este o ţară sigură. Care îşi face datoria în Europa. Merg mâine la JAI, am un mandat, din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Victor Ponta, clar pe care îl voi spune cu respect şi demnitate. România îşi respectă angajamentele de a primi 1700 de imigranţi”, a afirmat Gabriel Oprea, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Pompierului.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi.

Preşedintele ROmâniei se arată nemulţumit de anunţul Comisiei Europene privind cota de peste 6.000 de imigranţi ce revine României.

Klaus Iohannis declară că nu este oportun şi nu e o soluţie să fie stabilite cote obligatorii de imigranţi.

„Referitor la cotele care au fost prezentate ieri de preşedintele Comisiei Europene, vreau să fac doar câteva remarci. Încă nu este cazul să fac o declaraţie exhaustivă în legătură cu acest subiect, dar pot să vă spun că am luat act cu oarece nemulţumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European”.

Preşedintele precizează că a discutat joi cu ministrul de Interne, care va participa la Consiliul JAI de luni, 14 septembrie, iar „mandatul lui este să nu declare adeziunea noastră pentru cotele obligatorii”.

În opinia sa, cotele obligatorii „calculate într-un mod foarte birocratic”, fără consultare, nu vor rezolva problema imigranţilor, iar un astfel de proiect precum cel prezentat de CE nu era necesar „în această fază”.

 

Exit mobile version