Acasă SJU BISTRITA GABRIEL LAZANY: Sănătatea a fost și este o prioritate

GABRIEL LAZANY: Sănătatea a fost și este o prioritate

0
Spitalul Județean de Urgență Bistrița este beneficiarul proiectului “Creșterea capacității Spitalului Județean de Urgență Bistrița de gestionare a crizei sanitare COVID-19” în valoare de 38.174.261 Lei. Informația a fost confirmată de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.
”Munca în echipă se dovedește din nou a fi un mare succes, în gestionarea proiectului fiind implicați specialiști atât din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cât și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, spune Lazany.
Am reușit, spune președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan:
Demersurile noastre din ultimele luni, pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița cu echipamente și aparatură medicală, prin #fonduri_europene, au intrat în linie dreaptă. Contractul de finanțare de 7.835.278 € (38.174.261 lei), a fost semnat de Ministerul Fondurilor Europene, prin Ministrul Marcel Boloș”.
În acest context, pe lângă o serie de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție #COVID19, Spitalului Judeţean de Urgență Bistrița va fi dotat cu aparatură ultraperformată, printre care:
1.  o platformă electrochirurgicală de înaltă performanță, aparat de anestezie de ultimă generație, cu monitor pentru funcțiile vitale,
2. ecograf intraoperator și încă un Computer Tomograf.
”Este cea mai bună veste, o gură de aer pentru sistemul medical județean, o șansă pentru pacienții Spitalului nostru, să aibă parte de îngrijire și tratament la cel mai înalt nivel.
 Mulțumesc Marcel Boloș pentru profesionalism, tuturor colegilor mei, alături de care am muncit la acest proiect pentru oameni, lui Gabriel Lazany și echipei sale în care am mare încredere. Cu sănătatea nu-i de joacă, nu e loc de lupte politice, doar de fapte, responsabilitate și rezultate. Continuăm!”, a conchis președintele Moldovan.

Exit mobile version