Acasă SJU BISTRITA Gabriel Lazany: ”Cea mai mare problemă în SJU Bistrița rămâne comunicarea la...

Gabriel Lazany: ”Cea mai mare problemă în SJU Bistrița rămâne comunicarea la toate nivelurile !” Apelul lui Lazany către pacienți: ” Nu veniți cu bani în spital. Nu aveți ce face cu ei. Lasați-vă lucrurile de valoare acasă”

0

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Bistrița”, Gabriel Lazany a recunoscut faptul că, marea problemă în SJU nu este actul medical în sine ci comunicarea. Comunicarea dintre medicii de la diferitele secții, comunicarea dintre medic și asistente, comunicarea cu infirmierele, brancadierii sau alte categorii de anagajați.

Cu toate acestea, marea problemă care este obligatorie de-a fi rezolvată este comunicarea dintre medici -pacienți sau aparținători care lasă de dorit.

” Vă reamintiți că la debutul pandemiei, la SJU Bistrița am început organizarea unor cursuri de comunicare cu întregul personal, de la medici la brancardieri, doar că ele au fost întrerupte de epidemie. Există încă multe neajunsuri.  Din păcate încă nu am reușit să le remediem în 2020, un an cât se poate de complicat și de greu din punct de vedere medical. Sper că în 2021 vom putea relua acele cursuri și să înceapă schimbarea de mentalitate în sistem”, speră Gabriel Lazany.

Lazany face un apel către aparținători și pacienți

Lazany mai spune că, de curând, a avut o discuție cu medical șef de la ATI și, care i-a adus la cunoștiință că un pacient avea asupra lui numai puțin de 5.000 de lei și câteva sute de euro: ” Oameni buni, nu veniți cu bani la spital, nu aveți nevoie decât de sume mici și care să vă permit să luați cite ceva de la chioșc, maxim 100 de lei. Ce vroia să facă pacientul respectiv cu 5000 de lei în spital?”

De asemenea, Gabriel Lazany le cere aparținătorilor dar și pacienților să nu se interneze având lucruri de valoare asupra lor: ceasuri, verighete, lănțișoare sau alte bijuterii: ” E mai bine așa și nu dăm prilej la tot felul de discuții inutile. Vă spun că, în cazul persoanelor decedate cu diagnosticul de Covid 19, sunt introduce într-un sac, totul se dezinfectează, nimeni nu atinge nimic”, conchide managerul SJU Bistrița.

 

 

Exit mobile version