Acasă Politica Politica Locala Gabi Balint, o cireaşă de 40 de bani şi Mircea Baniciu

Gabi Balint, o cireaşă de 40 de bani şi Mircea Baniciu

0

Dincolo da faptul că Gabi Balint este unul din cei mai talentaţi fotbalişti care i-a avut România, el dă dovada că ştie să scrie proză. Textul care urmează a apărut pe pagina sa de faceboob, având calităţile unui text literar:

Într-un mic aprozar din Bistrița. Adică, acasă. Intru grăbit să cumpăr niște ceapă verde și ridichi. Văd cireșele și nu mă pot abține:

– Wow! Cireșe de mai! Iau una în viteză și n-apuc s-o savurez punându-mi și-o dorință (e prima pe anul asta) căci vânzătoarea mă face să scuip cireașa când o aud:
– Alo, domnu’, știți cât costă o cireașă? 40 de bani. Ce mă fac dacă fiecare client care intră gustă câte una? Ramân fără salariu. Patronul are camere și vede tot.

Mă uit atent la grămada de cireșe și văd prețul. 35 de lei/kg.
– Puneți-mi un kg, vă rog!
Asta e, îmi spun în gând, am furat-o, o fur până la capăt.
– Oooo….primul client serios! Așa, da.
Îmi cântărește femeia cireșele, mi le oferă, iau punga, scot o cireașă și o arunc de unde a venit, la locul ei în grămadă.
– Nu-mi place să rămân dator, doamnă. Plătesc și dau să ies când o aud din nou:
– Auziți, semănați cu cineva cunoscut.
Aha…ți-ai dat seama, în sfârșit, cucoană, îngân iar în gând.
– Da. Știu. Semănați cu Mircea Baniciu, nu-i așa?
Ies. Gata. Ies rapid de acolo. E prea mult. Am uitat de ceapă și ridichi dar mi-am amintit că în tinerețe lumea mă confunda cu Mihai Constantinescu și încep să râd cu voce tare.Mor, cât de mult îmi place acasă?

Exit mobile version