Acasă EVENIMENT Fură o carte, te ajută popa și Jack Sparrow

Fură o carte, te ajută popa și Jack Sparrow

0

Dacă e cazul, sunt gata să umblu cu cufărul cu cărți, îmbrăcat în Jack Sparrow; și dacă un singur tânăr citește o singură carte, am modificat axa planetei – Crin-Triandafil Theodorescu. A 11-a Poruncă: Lăsați copiii să vină să citească

Părintele Crin-Triandafil Theodorescu se încăpățînează să rămână om și slujitor cu suflet al lui Dumnezeu. De altfel, părintele-scriitor-speolog este unul dintre puținii clerici care ascultă muzică rock și vorbește la superlativ de cei care fac și cântă această muzică. Chiar dacă acum nu e vorba nici de peșteri, nici de Led Zeppelin, e vorba de suflet, copii și cărți, căci fără cărți lumea devine o insulă a deznădejdii, un spațiu al singurătății și al unei orbiri collective cauzate de absența cuvântului scris, al oamenilor care îl citesc pe Dumnezeu.

La începutul poveștii se află puștoaica aia care a furat ciocolată și o carte, scrie părintele Theodorescu, și Nu-mi iese din cap. Așa că:”  Contrariat de cazul fetei din Bistrița, prinsă cu cartea în sac,  entuziasmat, fericit și eteric, așa cum îi place părintelui de la Lușca să  trăiască pe pământul ăsta, lansează următorul proiect:

Fură o carte: Te ajută Popa!!!

Crin –Triandafil Teodorescu: ”O dată pe lună voi cumpăra, din bani personali sau din donațiile prietenilor, o carte la alegere, dorită de un tânăr năsăudean. Aștept pe privat mesaj cu numele cărții și autorul. Cartea va fi împachetată într-un ziar și legată cu sfoară. Nu mă întrebați de ce într-un ziar, am văzut faza asta într-un policer și mi-a plăcut ideea. Mă voi duce cu cartea subsoară în parcul central al orașului, și la ora convenită, voi abandona pachetul pe o bancă. Furăciosul de cărți o va putea ridica la un minut după plecarea mea. Pot lăsa cartea în spatele porții Marii Biserici, după o cruce din cimitir sau în custodia încruntatului portar de la primărie. Ne înțelegem noi cumva”

Proiectul ”Fură o carte- te ajută popa” e dublu-încărcat și va fi lansat luni.

”Mulțumesc celor care au zâmbit și m-au încurajat; s-a format un grup de sprijin. Lucrăm o lună în acest tempo clasic; apoi, dacă funcționează, mărim turația la motoare; un clip de publicitate pe youtube, o piesă muzicală de promo, flyere și afișe de promovare. Filozofia proiectului meu nu e să acoperim găurile produse de pauperitate, deși și asta; nu e să oferim cărți de-a moaca; ci aceea de a crea o poveste care să lege tinerii de carte, să le stârnim interesul și să promovăm lectura pe orice căi, inclusiv una așa de stranie. Dacă e cazul, sunt gata să umblu cu cufărul cu cărți, îmbrăcat în Jack Sparrow; și dacă un singur tânăr citește o singură carte, am modificat axa planetei. Uitați-vă bine la poze. Alea nu sunt cărți, sunt cărămizi.

 Adagio: soția mea oferă o ciocolată. O carte bună și o ciocolată pot salva o zi ploioasă.

Exit mobile version