Acasă Politica Fostul deputat și președinte PDL, IOAN OLTEAN, scapă de toate acuzațiile din...

Fostul deputat și președinte PDL, IOAN OLTEAN, scapă de toate acuzațiile din dosarul ANRP

0

Fostul deputat Ioan Oltean și omul de afaceri Mihai Rotaru au primit ordonanță de clasare în dosarul ANRP

Cei doi au fost cercetați de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, scrie https://gazetadebistrita.ro/

Procurorii l-au acuzat pe Ioan Oltean că ar fi primit mită de la omul de afaceri pentru a interveni la ANRP în favoarea sa. Fostul politician a susținut mereu că este nevinovat, pentru că nu a fost niciodată în Chitila, unde se susține că ar fi primit banii. 

REAMINTIM CĂ: ÎN 2019 – Fostul deputat Ioan Oltean a fost pus sub acuzare pentru a doua oară în dosarul ANRP, pentru pretinse fapte de corupţie, acuzaţiile fiind aceleaşi ca în momentul în care a fost trimis în judecată prima dată.

Joi, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă infracţiunile pentru care l-au pus pentru a doua oară sub urmărire în dosarul ANRP.

Oltean a declarat la ieşire că nu s-a schimbat nimic în privinţa acuzaţiilor.

La trimiterea în judecată, DNA îl acuza pe Oltean de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cazul ANRP a fost restituit în 7 martie de către judecătorii ICCJ, definitiv, la DNA din cauza unor vicii semnalate de magistraţi. Cu toate acestea, la doi ani după restituire, Direcţia continuă cercetările şi reface dosarul.

Este vorba despre unul dintre dosarele ANRP care a fost restituit definitiv de ÎCCJ, în 2017, la DNA. În acest dosar, Ioan Oltean era acuzat alături de Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP, de acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren, prejudiciul fiind de aproape 100 de milioane de lei. Fostul lider PNL Ioan Oltean a declarat joi, la sediul DNA, că nu a fost niciodată în Chitila aşa că nu avea cum să primească banii pentru care este acuzat într-un dosar din 2015.

Nu am fost niciodata in Chitila, ori daca nu ai fost, nu ai cum sa primesti bani. Acolo e vorba de mine, nu de un sofer. Cu stiinta mea nimeni nu a calcat acolo. Astept fie clasare fie ca instanta sa se pronunte corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a spus Ioan Oltean, joi, la DNA.

Fostul politician liberal a fost acuzat în 2015 că a primit 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean să fie aprobată în comisia ANRP cererea omului de afaceri de acordare a unei despăgubiri de aproape 109 milioane de lei pentru un teren în Pitești.

Exit mobile version