Pro Politica

Fondul de rezervă al Guvernului a fost majorat de PSD de aproape 15 ori

Dragnea trebuie să dea explicații publice privind cele 2 miliarde de lei cheltuiți în 2014 din fondul de rezervă în scop electoral și pentru „cumpărarea” primarilor prin O.U.G 55, care a permis traseismul politic. Fondul de rezervă al Guvernului a fost majorat de PSD de aproape 15 ori, conform raportului Curții de Conturi, exact în anul electoral 2014 pentru alegerile prezidențiale.
Guvernul PSD a majorat abuziv și ilegal fondul de rezervă, cu complicitatea lui Liviu Dragnea (vicepremier), care a inițiat O.U.G 55 privind traseismul politic al aleșilor locali. Banii distribuiți în scop electoral au venit la pachet cu O.U.G 55, pe care PSD o blochează și acum în Senat, după ce a fost declarată neconstituțională de CCR.
Majorarea a fost de la 1,6 milioane de lei la 2,3 miliarde de lei, cu scopul de a mitui primarii pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Aceste practici sunt specifice Guvernului doar când PSD se află la putere și doar în anii electorali, Curtea de Conturi subliniind faptul că fondurile nu se încadrează în categoria de „urgențe sau cheltuieli neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar”.
PSD a demonstrat un comportament interlop, fapt confirmat de Curtea de Conturi și care va trebui să facă obiectul unei analize din partea organelor abilitate.

Mihai Sărmăşan,
consilier municipal PNL,
copreședinte TNL Bistrița

 

Exit mobile version