Acasă ANALIZE-COMENTARII FLORIN ȘINCA, COMISAR ȘEF în Poliția Română – ALIFIE LA CANGRENĂ: Şi...

FLORIN ȘINCA, COMISAR ȘEF în Poliția Română – ALIFIE LA CANGRENĂ: Şi în rândurile noastre există ,,poliţişti de partid’’, chestori fără oaste, colonei cu opt clase

0

Am găsit astăzi un text scris de un polițist , FLORIN ȘINA, comisar șef, preluat pe pagina de socializare a unui alt polișist, Claudiu Pintea din Bistrița. Analiza lui Florin Șinca asupra structurilor din MAI, în special a Poliției Române, valabilă și pentru IPJ BN, este una foarte bine construită, argumentată și care scoate la iveală tarele Poliției dar și ale societății românești atât de dezbinată, o lume care se urăște sincer pe ea și pe cei care nu fac ca Ea. O analiză pertinentă care merită citită…

TRIST DAR ADEVĂRAT! Comisarul șef FLORIN ȘINCA, un polițist care s-a distins nu doar în activitatea profesională, ci și în cea publicistică, axată, mai ales pe istoria acestei instituții, deci un om care o cunoaște în profunzime, inclusiv în evoluția ei, face o necruțătoare analiză a situației Poliției Române din aceste zile!, scrie Claudiu Pintea, polițist bistrițean pe FB

FLORIN ȘINCA, COMISAR ȘEF în Poliția Română:

Cu Onești, s-a mai luat o cărămidă de la temelia unei instituții care asigură statalitatea. E plin de specialiști pe sticlă, nu o să vorbesc despre asta că mă pricep puțin. În plus, nu dansăm lângă bieții răposați, nu avem toate datele și nici perspectiva istorică de care îmi vorbea mereu învățătorul meu, academicianul Florin Constantiniu.

Se va declara că vom face și vom drege. Se va da cu alifie la cangrenă. Va rămâne aproape la fel, pentru că sistemele se reformează cu oameni și se reformează din interior.

Ne prăbușim zilnic și nu-i nimeni să ne ajute, că vrăjmașii noștri sunt mulți, au pârghii juridice făcute tot de ei, sunt avuți și uniți, iar noi suntem ținuți în lesă, culpabilizați și dezbinați.

Românii nu înțeleg că mafia, internă și internațională, se silește zilnic să aibă la mână oamenii șantajabili, să aibă oameni în servicii, justiție, companii, institute, parlament, guvern, să șubrezească MAI și țara, pentru a-și realiza scopurile de dominație. Când dulăii au devenit potăi, lupii pot ataca în voie. Totul este subsumat acestui masterplan al diavolilor care și-au desăvârșit arta diversiunii.

S-a rupt și măcinat o țară. Asta și din pricina acțiunii sau inacțiunii din MAI, justiție etc.

Într-un fel, suntem ca orchestra de pe Titanic. Vaporul se scufunda şi ei cântau. Ţopăitori peste grade, ofiţeri care o întreagă carieră n-au ştiut decât să se căciulească mai-marelui, traficanţi de influenţă, după ce şi-au făcut mendrele, într-un târziu s-au plictisit, aşa încât au părăsit de bunăvoie sistemul şi, dovedind slaba capacitate a anticorpilor sociali de a elimina infecţia, s-au oploşit în barouri, la catedre universitare, în consilii, partide, la parlament. Lingăi, recomandaţi, indivizi de duzină, mituitori şi mituiţi, sunt azi ,,antreprenori de opinie publică’’.

Şi în rândurile noastre au existat ,,poliţişti de partid’’, chestori fără oaste, colonei cu opt clase, cu studii superioare absolvite fraudulos, doctori fară operă, agenţi semianalfabeţi dar obedienți și şmecheri, şefi propulsaţi în funcţii de un organism ce şi-a dovedit cu prisosinţă defectele, ţinuţi în braţe de un sistem care trebuia să-şi recompenseze docilele unelte.

Ce mă doare este că opinia publică bagă într-o oală pe polițistul care-și face treaba cu cinste și pe cel vândut banului. În toţi aceşti ani, în societate s-a tot diminuat din încrederea într-o instituţie de bază. Un ofiţer a fost numit secretar de stat fără să fi parcurs etapele normale. A fost singurul? Au fost şi alţii. Pe unul din poliţie nu l-a recomandat nici studiile ori experienţa, nici colegii care i-ar fi cunoscut truda, nici capacitatea de conducător, profesionalismul ori verticalitatea morală, nici preocupările alese sau cinstea. Ca factură intelectuală era inexistent, ca muncă băgător în seamă, ca meseriaş mediocru. Însă avea ceva care anula toate hibele şi îl recomanda: PCR – pile, cunoştinţe, relaţii. Ei bine, această atotputernică proptea a deschis uşi şi a înlocuit cv-uri, a înlăturat contracandidaţi mult mai capabili şi a şters biografii dubioase. Mafioţii din spate (păpuşarii) aveau nevoie de unul slab, uşor de dus de nas, pe care să conteze şi care să le execute fără crâcnire comenzile oneroase. Şi l-au avut.

Se trag semnale de alarmă din diverse direcţii către clasa politică, pentru că societate românească resimte – în special după 1989 – nevoia unei reforme morale.

Oameni în floarea vârstei, pasionați de această profesiune de vocație, părăsesc instituția unde au jurat credință patriei din pricina clanurilor din MAI.

Bugetul ministerului se duce pe salarii. Sunt multe clădiri care stau să cadă, posturi de poliție din evul mediu. MAI plătește chirii. Cât privește predictibilitatea și organizarea, planurile sunt cu bătaie lungă: de azi pe mâine.

Așa cum slujbașii seimeni l-au scos pe vodă Matei Basarab în zi de iarnă, în afara zidurilor Târgoviștei, cerând ,,Lefi, lefi să ne dea!”, așa sunt și cei care nu protestează decât pentru bani. Nimeni nu mai moare pentru a fi pavăza unui principiu moral. Nimeni nu spune că problemele MAI s-au cronicizat și acum se instruiește/dresează polițistul haștah rezist, progresist, despuiat de credință, care aplică legea numai în litera, nu și în spiritul ei.

Ministerul este un colos cu picioare de lut, are instituții care toacă o căciulă de bani pe nimicuri. Dacă s-ar face un audit la sânge, nu știu câți plimbători de hârtii și bârfe ar mai rămâne.

Unii miniștri de interne au fost niște pușcăriași. Orice ministru care a călcat în fostul birou al tovarășului Nicolae Ceaușescu de la Comitetul Central, a tras aer în piept din balcon. Având după perdea drept sufleor unul care deja schimbase mai mulți stăpâni și năzuia la gradul de general la 35 de ani, ministrul a declarat către duduia cu buze țuguiate de la tv, în noul limbaj de lemn: toleranță zero, adevărata reformă acum începe. Și dă-i, și luptă!

Când eram în poliție, a fost nevoie de două adrese, să se cârpească un gard, care se putea prăvăli peste copiii care se jucau în fața blocului. Gardul era din dale de beton, nu din travertin, dar când să mai aibă vreme oamenii logisticii, că ei repară case de comisari?

IGSU nu are o saltea, o pătură, iar cazul de la Constanța a fost revelator.

La Doi șu’n sfert au luat informațiile, menținând doar protecția cadrelor. Păi protecție fără informație e utopie curată. Nu-i vorbă, instituția a avut un director arestat la două săptămâni după numire.

Alții din DGA și DGPI au fost sifoane pentru asasini economici. Sunt otrepe care au clădit averi în acest minister numai prin fărădelegi.

Împuternicirea a devenit aproape regula, titularizarea excepția. Așa îi ții ofițerului lanțul scurt.

Unui viitor șef de inspectorat de poliție președintele Consilului județean i-a zis clar: noi (partidul) avem grijă să rămâi în scaunul de căpitan de județ, iar în schimb tu nu ne deranjezi.

Un șef al poliției e plimbat la DNA taman când mai era o țâră și îi expira împuternicirea. Alții îi jinduiau jilțul.

Unul care n-ar putea trece mai sus de scut și baston a fost împuternicit director pentru 6 luni și apoi a plecat cu pensie babană. Unul care n-ar putea conduce decât cel mult oaspeții la lift, la fel.

Un chestor cu fustă a luat toată căruța de grade până la general în doar 12 ani. A văzut hoți doar la tv.

Unui director din MAI i se trimite pe cap desantul stalinist al Corpului de Control când lista de viitori chestori era pe masa lui vodă din dealul Cotrocenilor. Ca să-l execute.

Sunt județe unde mafia politică se înțelege perfect când e de furat și mimează jocul putere-opoziție doar la tv. Țara s-a prăduit, oamenii au fost nedreptățiți și prin (ne)munca MAI.

Șefii politici de județe își numesc oamenii în conduceri militare și polițienești și tupeul a atins apogeul: nici nu mai fac un secret din asta.

Scadența va veni curând.

Anii trecuți, mă dusesem pe Lipscani să îmi iau o șaormă conspirată (merdenea) și cu câteva zile înainte de a trece în rezervă, un șef de economic din poliție îmi spunea senin că la ce ploi și-a aranjat el, pensia va fi doar de bani de buzunar.

Sunt clar anticomunist, dar nu pot să nu remarc în unele locuri din MAI cum gherțoiul își dă mereu în petec, că ține morțiș să epateze: parcările par a fi Salonul Auto București.

Multe feliuțe din MAI sunt ținute sub control prin menținerea unor șefi fără un cv solid, fără experiență, dar obedienți și bine struniți de păpușarii politici.

Se sifonează la mass-media, se amenință cu dezvăluiri acolo, după metoda securist-bolșevică: știm noi ce ai făcut… Se fac presiuni și jocuri de glezne politice prin sindicatele din MAI. Se promovează pe telefoane, pe dosare, pe fluturat din gene lungi, pe clanuri, pe șorțulețe masonice…

Pe lângă Onești, cazul grav cu cei nouă polițiști de la Secția 16, acuzați de lipsire de libertate și tortură, este aproape un mizilic.

Scadența colapsului nu a venit; să vedeți când vor lua decizii majore cei școliți acum online. Sistemul este sub tensiune, moartea pândește după colț, oamenii aproape că nu se mai înțeleg. Primesc vești din interior. Ei nu pot lua atitudine: de frică, de rate, de drag de familie, s-ar sinucide profesional.

Nu vă mai luați de ministrul de interne, că și Ionel Brătianu a fost inginer.

În 1940, Mareșalul al cărui nume nu-l mai poți rosti astăzi că vei fi arestat de poliția gândirii șchioape, a spus celor de la Palatul regal: ,,ȚARA SE PRĂBUȘEȘTE ȘI VOI VĂ ȚINEȚI DE PROTOCOL!”

Încet, încet, patriotismul rămâne un concept gol de conținut, iar țara doar un contur pe o hartă golită de românii care au apucat câmpii.

Iar noi vom continua nu să fim uniți în duh crești, ci să ne sfâșiem.

Ferească Dumnezeu de un cutremur!

Ajunge cu războiul dintre frați! Hai să construim!”

Exit mobile version