Acasă Administratie FLORIN BOJOR critică dur intenţia municipalităţii de-a constgrui un skatepark în spatele...

FLORIN BOJOR critică dur intenţia municipalităţii de-a constgrui un skatepark în spatele turnului Dogarilor

0

Reclamaţie Publică

„Drumul spre iad e pavat cu intenţii bune.” Proverb englezesc

Către Ministerul Culturii şi Direcţia de Patrimoniu a judeţului Bistriţa-Năsăud,

Stimate domnule ministru şi stimate domnule director,

Subsemnaţii, simplii cetăţeni ai municipiului Bistriţa ne adresăm Ministerului Culturii şi forurilor competente ale patrimoniului judeţului Bistriţa-Năsăud pentru a reclama posibila distrugere a unui bun istoric incontestabil al Transilvaniei: Turnul Dogarilor din Municipiul Bistriţa. (BN-II-m-A-01479.02)

Mai precis, prin Hotărârea Consiliului Local Bistriţa din 23 decembrie 2015 Primăria oraşului a decis cumpărarea terenului aferent Turnului Dogarilor cu scopul de a turna tone de beton pentru a construi un skatepark.

Vă semnalăm, că tot noi simplii cetăţeni în şedinta respectivă de Consiliu Local prin pancarte am cerut construirea urgentă a unui skatepark pentru tinerii din Bistriţa.

Răspunsul autorităţilor a fost imediat prin hotărârea de a cumpăra acest teren al monumentului istoric (str. Dogarilor nr. 18A, identificat în CF 56014, nr. topo 2151/3/1).

Skatepark punct termic Baia Mare. Sursa: SkateMap.ro

Nu ştim din ce motiv, Primăria Bistriţa a ales acest spaţiu istoric pentru skatepark, atâta vreme cât Bistriţa are foarte multe puncte termice dezafectate unde se poate face un astfel de skatepark cu facilităţi multiple după modelul de succes din Baia Mare.

Vă mai semnalăm faptul că Primăria Bistriţa a accesat câteva milioane de euro pentru reabilitarea cetăţii Bistriţa şi nu înţelegem cum singurul turn din vechea cetate medievală va fi în curând asediat de tone de beton.

Inclusiv comuniştii au respectat acest spaţiu vital turnului Dogarilor şi înţelegerii istoriei Transilvaniei şi nu au construit nimic acolo. Acum democraţii care se afirmă iubitori de istorie nu exploatează latura turistică a acestui monument istoric, ci îl betonează…

Sperăm ca în momentul în care cererea de distrugere a acestui monument să ajungă la domniile voastre în conformitate cu legea nr. 422/2001, art, 9 şi 59 care „consideră zonă de protecţie suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane” şi interzice construcţiile în acest perimetru, să protejaţi ultima fărâmă din celebrele turnuri ale Bistriţei.

Vă mulţumim!

Gabriel Chiş

Paula Suciu

Andrei Dorin Dobrin

Raluca Voiculescu

Răzvan Alin Cîtu

Diana Andreea Măierean

Adrian-Dorin Panti

Dragoş-Cosmin Labiş-Pop

Florin Ioan Bojor

Exit mobile version