Pro Politica

Final de lucrări la stațiile de epurare de la Sângeorz-Băi și Salva

Executivul Consiliului Judeţean, cel al SC Aquabis, reprezentanţi ai constructorilor, ai firmelor de proiectare, de consultanţă tehnică, primari de pe Valea Someşului au participat astăzi la inaugurarea a două dintre obiectivele realizate în cadrul contractului de lucrări numărul doi 2, şi anume staţiile de epurare de la Sângeorz Băi şi de la Salva. Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a menţionat că în proiectul ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, cofinanţat prin POS Mediu, mai sunt două contracte care nu vor fi încheiate în 2015.

“Astăzi am recepționat împreună cu vicepreşedintele Dorin Popescu, lucrările de construcție a stațiilor de epurare de la Sângeorz-Băi și Salva, parte a Contractului de Lucrări nr. 2 din Masterplanul județean de apă și canalizare.
Din acest contract de lucrări mai fac parte următoarele investiții:
– Proiectare și construcție a Stației de epurare de la Beclean și modernizarea stației de epurare din Municipiul Bistrița;
– 9 stații de pompare ape uzate (2 în Sângeorz-Băi+ 1 în Salva + 6 în Beclean);
– 29 km conducte de refulare și colector de transfer apă uzată;
Valoarea totală a lucrărilor din Contractul de lucrări 2 este de 73.511.468 lei (16.7 milioane euro) și aceste investiții din Contractul de Lucrări nr. 2 deservesc o populație de aproximativ 185.000 de locuitori. Toate obiectivele aferente acestui contract vor fi realizate integral și recepționate până la finalul anului curent!
Vreau să felicit constructorul pentru calitatea lucrărilor și colegii de la Aquabis și ADI Apă-canal pentru modul în care au manageriat acest proiect. Prin implementarea de către Consiliul Județean a Master-planului de apă și canalizare, până la finalul acestui an, aproximativ 73% din populația județului va fi racordată la rețele de apă curentă și aproximativ 58% la rețele de canalizare.”

Exit mobile version