duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Final de Campanie: DEZAMĂGIRI ȘI SPERANȚE

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  La sfârșitul acestei campanii electorale am sentimente amestecate:  dezamăgire și speranță.

  Am intrat în politică pentru că IUBESC județul Bistrița-Năsăud. Bistrița-Năsăud este locul unde m-am născut, unde îmi trăiește familia, unde îmi cresc nepoții. AICI MĂ SIMT ACASĂ!

  Am fost foarte dezamăgit ca după 11 ani, cât am muncit în SUA, să văd că lucrurile nu s-au schimbat prea mult ACASĂ. Am găsit un județ cu multe probleme care se află pe locuri rușinoase în toate clasamentele din România.

  Am găsit o clasă politică coruptă, ipocrită și neperformantă, aceiași oameni care vin o data la 4 ani cu promisiuni mari, pentru ca apoi să își vadă numai de interesele personale și de partid.

  Acești politicieni sunt incapabili să ne rezolve problemele și să ne reprezinte interesele. De aceea am intrat în politică și am hotărât să candidez!

  În campanie, am fost în toate zonele județului .  AM VRUT SĂ VĂD CE PROBLEME AU OAMENII DIN TOT JUDEȚUL ȘI CE SIMT EI.

  Am întâlnit oameni disperați de condițiile în care trebuie să trăiască din cauză că pensia de agricultor e ridicolă iar prețurile de vânzare pentru produsele agricole sunt foarte mici. Pentru a câștiga un ban în plus, mulți bătrâni sunt obligați să stea în frig zile întregi, încercând să vândă o legătură de ceapă sau o grămăjoară de mere.

  Piețele sunt într-o stare jalnică, dar taxele pe care le plătesc sunt foarte mari.

  Subvențiile pentru agricultori sunt mici și nu sunt plătite la timp, birocrația stufoasă îi face să piardă zile întregi pe la ușile diferitelor instituții.

  Am întâlnit mici comercianți hărțuiți de autorități, amendați cu sume uriașe pentru greșeli minore.

  Am simțit repulsia pe care o aveau pentru actualii parlamentari care îi vizitează doar în campania electorală, apoi îi uită complet și își vad numai de interesele personale și de partid.

  Am întâlnit oameni triști pentru că o parte din familie este plecată la muncă în străinătate în căutarea unei vieți mai bune.

   

  Acești oameni nu mai au încredere în politicieni, S-AU SĂTURAT SĂ FIE MINȚIȚI ȘI ÎNȘELAȚI!

   

  Am propus o inițiativă, Pactul pentru Bistrița-Năsăud, un Angajament de Loialitate față de bistrițeni.

  Nu este un pact între partide ci un angajament între fiecare candidat și cei care îl votează, prin care viitorii parlamentari se angajau să pună interesele bistrițenilor înaintea celor personale sau de partid. Astfel, se angajau că:

  1.    vor sprijini, prin vot, orice proiect de lege care poate aduce beneficii județului Bistrița-Năsăud și cetățenilor din Bistrița-Năsăud, indiferent de partidul care l-a inițiat;

  2.    se vor implica activ, prin toate resursele pe care le au la dispoziție,  în orice inițiativă legislativă care poate avea o finalitate pozitivă pentru județul Bistrița-Năsăud și locuitorii din Bistrița-Năsăud;

  3.    nu vor absenta de la ședințele de plen atunci când vor exista dezbateri în urma cărora pot rezulta avantaje pentru județul Bistrița-Năsăud și locuitorii din Bistrița-Năsăud;

  4.    nu vor boicota, prin ieșirea intenționată de la lucrările Parlamentului, cu scopul de a invalida pe motiv de “lipsă cvorum” nicio ședință a Parlamentului în care urmează să se discute vreo inițiativă care poate aduce avantaje sau beneficii județului Bistrița-Năsăud și locuitorilor din Bistrița-Năsăud.

  Sunt foarte dezamăgit de reacțiile celorlalți candidați, au ignorat total această inițiativă: i-am invitat la eveniment, le-am trimis mesaje pe FaceBook … NICIO REACȚIE!

  Am primit în schimb răspunsuri de genul:

  ·      “e bună inițiativa dar nu o semnăm pentru că ați inițiat-o voi”

  ·      “nu o semnăm sub nicio formă pentru că vă facem imagine vouă”

  Stiu că sunt oameni aserviți partidelor și unor grupuri de interese dar majoritatea își declară intenția de a reprezenta cu prioritate interesele bistrițenilor, vorbesc despre onoare și moralitate… DE CE NU DAU ÎN SCRIS ASTA?

  ASTFEL AU AFLAT BISTRIȚENII CARE SUNT POLITICIENII MINCINOȘI ȘI IPOCRIȚI CARE LE CER VOTUL!

  Sper ca Duminică, 11 decembrie, bistrițenii să iasă la vot, pentru că este vorba despre viitorul județului nostru, și să analizeze atent care sunt opțiunile ca să nu se lase înșelați de demagogia și ipocrizia unora dintre candidați, care vor să pară altceva decât sunt.

  AVEM ȘANSA SĂ SCHIMBĂM CLASA POLITICĂ ACTUALĂ!

   

  Sunt Ionuț Simionca

  Candidat PMP pentru Camera Deputaților

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -