Acasă EVENIMENT Expoziție ȘTEFAN BALȘ, restauratorul CASEI ARGINTARULUI

Expoziție ȘTEFAN BALȘ, restauratorul CASEI ARGINTARULUI

0

Începând din 23 august, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud găzduieşte la Casa Argintarului, din strada Dornei, nr.5, expoziţia temporară „Arhitecţi români: Ştefan Balş(1902-1994)”.

Arhitectul Ştefan Balş, cel care a contribuit în perioada 1954-1958 la restaurarea Casei Argintarului, este cel mai important reprezentant al şcolii româneşti de rerstaurare. Cu o activitate desfăşurată timp de şase decenii în cadrul Serviciului Tehnic al Comisiunii Monumentelor Istorice, apoi la Direcţia Monumentelor istorice a avut o contribuţie determinantă în domeniul teoriei şi practicii restaurării monumentelor din România. Spirit deschis, om integru, cald şi disponibil Ştefan Balş a dus o viaţă închinată monumentelor istorice: peste 50 de restaurări de monumente şi ansambluri istorice, două dintre ele înscrise astăzi în patrimoniul mondial.

Despre marele restaurator Ştefan Balş şi despre activitatea sa veţi putea afla amănunte la vernisajul expoziţiei–document care se va desfăşura miercuri, 23 august, de la ora 12.00 la Casa Argintarului.       Evenimentul este parte a manifestărilor organizate cu prilejul „Marelui Târg al Bistriţei 2017”

Exit mobile version