Explozie într-un bloc din Bistriţa: 9 oameni răniţi, 100 evacuaţi, 40 de apartamente distruse

Must Read

Episodul 6: Alegeri și discursuri sau povești despre politica din spatele scenei-  De la crisparea lui Sighiartău la singurătatea lui Dorin Dobra: PNL Bistrița,...

Alegerile de sâmbătă din PNL Bistrița au fost și despre ceea  se întâmplă cu adevărat în Partidul Național Liberal...

EURO 2020: Programul meciurilor de duminică. Zi istorică pentru România. Va găzdui meciul Austria – Macedonia de Nord

România va găzdui, duminică, meciul Austria - Macedonia de Nord, în grupa C de la Campionatul European. Programul partidelor...

Pr. Ioan Aurel Rus: Duminica a VII-a după Înviere. A Sfinților Părinți de la Sinodul I ecumenic

„În vremea aceea Iisus, ridicându-Și ochii către cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăvește pe Fiul Tău, ca...

Potrivit ISU Bistrița, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 20-25 din blocul de vizavi. Nouă persoane au avut nevoie de ajutor medical, una fiind în stare gravă, cu arsuri de peste 70% din suprafața corpului. Circa 100 de oameni au fost evacuaţi din apartamentele afectate, iar jandarmi păzesc intrarea în bloc.

Vecinii tânărului din apartamentul căruia a pornit explozia povestesc că acesta nu a realizat ce se întâmplă şi, imediat după explozie, cerea doar să fie lăsat să doarmă îl lase să doarmă.

„Am auzit o explozie mare şi toate din baie, de casă, uşa, geamurile toate au căzut. M-am uitat pe geam să văd ce se întâmplă şi am auzit cum strigă cineva să ieşim din case. A explodat apartamentul unui tânăr care avea probleme cu drogurile, a fost şi internat din cauza lor”, spune un vecin.

Locatarii blocului sunt revoltați, mai ales că majoritatea nu au asigurări pe locuințe, iar unii le renovaseră de curând. Aceștia refuză să plece de lângă bloc, asta în ciuda faptului că mulți au ieșit din casă îmbrăcați sumar.

O amenințat că dă foc, că îl omoară pe bătrân (n.r. bunicul tânărului, care până astăzi locuia în locuința cu pricina). Tot timpul s-a drogat, tot timpul am avut probleme cu el”, a precizat una dintre vecine despre tânărul de 24 de ani de la care ar fi pornit explozia, potrivitBistriţeanul.

Potrivit acestora, tânărul, pe lângă faptul că avea grave probleme cu drogurile, era și o fire violentă, amenințându-și cu moartea inclusiv bunicul. Acesta locuia singur în apartamentul cu pricina, iar în momentul exploziei se afla doar el în locuință.

Toate apartamente au rămas fără geamuri şi uşi, iar la ora transmiterii acestei ştiri echipaje ale pompierilor, poliţiei, inspecţiei în construcţii şi ale Eon Gaz, efectuează cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut explozia şi cât de afectată este structura de rezistenţă a celor două blocuri.

 

O explozie s-a produs miercuri dimineaţă la un bloc situat la intersecția străzilor Arțarilor și Trandafirilor, din Bistriţa. Din primele informații reiese că o butelie a explodat la etajul trei al unui bloc. Pompierii au evacuat locatarii blocului, iar alimentarea cu gaz a fost oprită.

Din primele informații reiese că pagubele produse de explozie sunt mari. Locuințele blocului de peste drumul celui în care s-a produs deflagrația au rămas fără geamuri. Bucăți din blocul în care s-a produs explozia au fost împrăștiate în locul de joacă pentru copii din apropiere, întinzându-se pe zeci de metri.

Cel mai probabil a fost afectată structura de rezistență a clădirii, plăcile de beton deplasându-se pur și simplu la etajul al III-lea. Un martor povestește cum a văzut de la patru blocuri distanță o flacără care ardea cu putere, imediat după ce s-a auzit bubuitura.

Șapte persoane au fost rănite în urma exploziei, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Se pare că niciuna dintre cele șapte persoane nu se află în stare gravă.

Potrivit ISU Bistrița, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 20-25 din blocul de vizavi. Nouă persoane au avut nevoie de ajutor medical, una fiind în stare gravă, cu arsuri de peste 70% din suprafața corpului. Se pare că în starea cea mai gravă s-ar afla tânărul care locuiește în apartamentul unde s-a produs explozia.

Potrivit vecinilor, este vorba despre un tânăr care are probleme cu drogurile. Acesta ar fi fost internat inclusiv la Secția de Psihiatrie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/explozie-intr-un-bloc-din-bistrita-9-oameni-raniti-40-de-apartamente-distruse_320728.html#ixzz4NVblAEAq

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Episodul 6: Alegeri și discursuri sau povești despre politica din spatele scenei-  De la crisparea lui Sighiartău la singurătatea lui Dorin Dobra: PNL Bistrița,...

Alegerile de sâmbătă din PNL Bistrița au fost și despre ceea  se întâmplă cu adevărat în Partidul Național Liberal...

EURO 2020: Programul meciurilor de duminică. Zi istorică pentru România. Va găzdui meciul Austria – Macedonia de Nord

România va găzdui, duminică, meciul Austria - Macedonia de Nord, în grupa C de la Campionatul European. Programul partidelor de duminică: Anglia - Croaţia, ora...

Pr. Ioan Aurel Rus: Duminica a VII-a după Înviere. A Sfinților Părinți de la Sinodul I ecumenic

„În vremea aceea Iisus, ridicându-Și ochii către cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăvește pe Fiul Tău, ca și Fiul să Te preaslăvească,...

Preotul ortodox din Reteag, a încetat din viață. Părintele Teodor Petrican avea doar 52 de ani

Vestea cutremurătoare a zilei: a intrat în eternitate preotul ortodox din Reteag. Teodor Petrican. avea doar 52 de ani. Anunțul a fost făcut pe...

O mașină de teren s-a răsturnat în pîrâul Gersa: 5 tineri au fost implicați în accident, doi au ajuns la UPU Bistrița

Un autoturism de teren s-a răsturnat azi noapte în pîrâul Gersa din comuna Rebrișoara în zona satului Gersa 1. La locul accidentului s-au deplasat...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -