“Eroul din familia sa într-o sută de scrisori”. Prefectul Stelian Dolha a oferit timpul alocat discursului unei eleve de la Colegiul Național ”Petru Rareș” care a povestit despre străbunicul ei

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a făcut astăzi, cu ocazia Zilei Eroilor, un gest de zile mari, frumos și adevărat. El a ales să ofere timpul alocat discursului său unei eleve. E vorba de  Andreia Măierean, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, câștigătoarea concursului organizat de Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria”.
PREFECTUL STELIAN DOLHA: ”Ziua Eroilor, sărbătorită odată cu Înălțarea Domnului, este un prilej de recunoștință pentru cei care au făcut sacrificiul suprem în slujba umanității.
De această dată am ales să ofer timpul alocat discursului meu Andrei Măierean, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, câștigătoarea concursului organizat de Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria”
Andreia Măierean, elevă, clasa a V-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean – “Eroul din familia sa într-o sută de scrisori”.
„Străbunicul s-a născut în 3 aprilie 1922 în localitatea Piatra, iar la 21 de ani a ajuns pe frontul celui de-Al Doilea Război Mondial. Dorul de părinți si de frați îl face să scrie și să le trimită scrisori și vederi din război, la care îi răspunde fratele său mai mic, Nelu. Luat prizonier și dus cu trenul în Rusia, aruncă un bilet într-o gară, iar acest bilet ajunge acasă după întoarcerea străbunicului din război.
Știam de mică de existența scrisorilor trimise de pe front de străbunicul meu, scrisori pe care tata le păstra cu mare drag într-o cutie. Din când în când, le mai răsfoiam și eu și îl provocam pe tata să-mi relateze mai amplu întâmplările descrise acolo. Străbunica, soția eroului din scrisori, trăiește și îmi povestește și ea cu drag despre străbunicul Grigore. Lucrarea cu care am participat la acest concurs scoate la lumină întâmplări reale din război, scrise simplu cu creion chimic pe cărți poștale îngălbenite de vreme, cărți expuse de tata, în copii scanate și scoase la tipografie, în subsolul catedralei din Beclean”.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți eroii neamului român!
Prefectul Stelian Dolha a luat astăzi parte la  activitățile organizate la Monumenul Eroilor din parcul Petru Rareș împreună cu Anca Dana Dragu, președintele Senatului și Sergiu Horia Hossu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului.