Episodul 5- Doi pe un balansoar: Dorin Dobra îl va concura pe Sorin Hangan pentru funcția de președinte al PNL Bistrița. Alegerile municipale vor avea loc sâmbătă, 12 iunie, ora 11.00 la Palatul Culturii

Continuăm seria analizelor politice de pe www.propolitica.ro dedicate scenei politice și administrative din Bistrița-Năsăud. Astfel,  episodul 5 vine și vă explică ce se întâmplă în PNL la nivel municipal  după anunțarea celor două candidaturi la șefia acestei filiale: Sorin Hangan vs Dorin Dobra. Profesorul Dorin Dobra, fost președinte al PNL Bistrița și senator al acestei formațiuni politice în perioada 2012-2016, când PNL a format cu PSD mediatizata Uniunea Social-Liberală și-a depus candidature pentru mandatul de președinte al organizației PNL Bistrița..

În acest sens, Dobra îl va contracandida pe actualul președinte al PNL Bistrița, Sorin Hangan, viceprimar, candidature lui Hangan fiind susținută de președintele Ioan Turc, dar și de alți lideri ai partidului.

Alegerile în organizația municipală a PNL sunt convocate pentru ziua de sâmbătă, 12 iunie, ora 11.00 la Palatul Culturii.

Ce știm despre candidați. Cum arată taberele?

În prezent, la nivelul PNL Bistrița-Năsăud ar exista vreo două ”direcții” în cee ace privește PNL Bistrița: candidature certă a lui Sorin Hangan, actual președinte și susținut de Ioan Turc dar și de alți lideri ai organizației, un exemplu fiind Ioan Peteleu. Un alt susținător al lui Hangan este Jenor Beudean, acesta vorbind despre susținere într-un text postat pe pagina sa de socializare:  ”Îmi aduc aminte de rezultatul modest obținut de organizația municipală la alegerile europarlamentare din anul 2014. După demisia domnului senator Dorin Dobra din funcția de președinte, împreună cu dl. Stelian Dolha, atunci președinte al filialei județene, am decis să îl susținem pe Sorin Hangan la conducerea organizației municipale. Ambițios, perseverent și optimist, Sorin a crescut politic frumos, până când a reușit să coaguleze în jurul său o echipă câștigătoare. În 2020, a lăsat orgoliul deoparte, înțelegând că susținerea unui candidat care să câștige primăria este vitală în viața oricărei organizații. Azi conduce una dintre cele mai puternice organizații din județ, care a câștigat anul trecut toate alegerile. Felicitări, Sorin! Îți doresc mult succes mai departe, iar sâmbătă te voi susține pentru un nou mandat de președinte.”

Evident că de votul din organizația municipal se vor face jocurile și la alegerile de la județ, dar până acolo mai este.

Dorin Dobra a trecut alături de Robert Sighiartău

Un alt candidat anunțat, deocamdată, pe surse, este Dorin Dobra. Contactat telefonic, acesta nu a negat, dar a precizat că el a intrat official în echipa deputatului Robert Sighiartău și a primarilor care doresc o schimbare la nivelul viitorului Birou Politic Județean: ” Încă nu a fost luată o decizie a celui care va intra în această competiție, dar vom știi aceast lucru joi. Sunt convins că e nevoie de o schimbare și la nivelul boardului organizației municipale. Eu cred că această schimbare se va produce. Există o strategie a grupului nostru, așa că vom vedea cum vom acționa”, ne-a spus Dobra.

Remintim că: Principalele partide ale arcului guvernamental, PNL, respectiv USRPlus au intrat în febra alegerilor interne. Așa cum se știe, la ultimul Consiliu Național al PNL a fost stabilit calendarul alegerilor interne, acesta aratând în felul următor: între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.