miercuri, august 5, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Epidemie de GRIPĂ în România . La nivelul Bistriței-Năsăud au fost înregistrate un număr de 16 cazuri. Școlile rămân deschise în tot județul!!!

  Must Read

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în...


  Numărul infecţiilor respiratorii, mai mare cu 53% faţă de sezonul trecut. Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrat în perioada 21-27 ianuarie a fost de 134.201, cu 53.4% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent (87.492) şi cu 14.2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară, anunţă INSP.

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri dimineaţă că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii.

  Ce se întâmplă în județul Bistrița-Năsăud?

  Am întrebat-o pe Dr. Anca Andriţoiu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud: ” Da, așa este, a fost declarată starea de epidemie de gripă. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, cele 16 cazuri înregistrate sunt o formă mai ușoară, așa că nu avem niciun  motiv să propunem Inspectoratului Școlar Județean să suspende cursurile, mai ales că mai sunt două zile de școală, după care se intră în vacanță

   

  În ceea ce privește situația vaccinurilor antigripale, doctorul Anca Andrițoiu ne-a precizat că Vom primi în această săptămână o suplimentare la vaccinul antigripal, aşa cum am fost informaţi de Ministerul Sănătăţii şi vom da acest vaccin medicilor de familie în funcţie de solicitări. Ei vor da acest vaccin pacienţilor care l-au cerut. Acest vaccin care vine de la Ministerul Sănătăţii este pentru persoanele aflate în zona de risc, celelalte persoane, dacă doresc să se imunizeze, ar trebui să şi-l procure prin intermediul farmaciilor.

  Potrivit acesteia, nu a fost cazul să fie suspendate cursurile în şcoli, fiind transmise măsurile către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu care se monitorizează situația. În Bistrița-Năsăud  au fost folosite deja 14.600 doze de vaccin antigripal, atât pentru personalul medical, cât şi pentru categoriile de risc prin medicii de familie.

  Camelia Tabără, inspector școlar general: Nu există niciun motiv să sistăm cursurile

  Așa cum era de așteptat, inspectorul școlar general, prof. Camelia Tabără, ne-a spus că nu există niciun motiv pentru a închide școlile în județul Bistrița-Năsăud, mai ales că avem raportate doar forme ușoare, iar în școli e vorba doar de niște răceli: ”În primul rând, solicitarea noastră se adresează în primul rând părinţilor. Copilul pleacă dimineaţa de acasă, părintele îl poate vedea dacă este perfect sănătos, îl duce la şcoală, dacă dă semne că ceva e în neregulă, se duce la doctor. E primul triaj, cel de acasă, pe care-l face părintele. Apoi ne asigurăm că în fiecare dimineaţă din această săptămână şi la prânz, pentru că avem şcoli care funcţionează în două schimburi, trebuie să facem triajul la şcoală. (…) Sigur, şcoala îi trimite la doctor pe cei care nu se află în starea de sănătate corespunzătoare, rămân la copiii sănătoşi. Igiena aceasta intimă, să te speli pe mâini, să foloseşti apa şi săpunul, sunt primele lucruri pe care un părinte îl învaţă pe copil”.

  Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, confirmate până în data de 27 ianuarie, este de 134.201, cu 53.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (87.492) şi cu 14.2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioara (117.576).

  De asemenea, la nivel naţional s-au înregistrat 3.393 cazuri de gripă clinica comparativ cu 4.625 înregistrate în săptămâna precedentă.

  “Au fost înregistrate 90 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 32 mai multe fata de săptămâna anterioară şi cu 77 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Au fost comunicate 20 decese noi confirmate cu virus gripal”, se arată în datele INSP.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Prefectul Stelian Dolha a premiat voluntarii PANDMIEI

  În această după-masă, a avut loc o mică festivitate de premiere a oamenilor cu suflete mari care, în plină...

  Mihaela Ivan: 500 milioane lei din buget, din taxele si impozitele românilor, merg către 3 companii private!

  Asta, pentru că Orban și Câțu au adoptat vineri noapte, ca hoţii, un Memorandum prin care 500 milioane lei din buget, din...

  George Gîţa, tatăl Lianei Sabo de la Radio Transilvania, a trecut la cele veșnice

  Cu durere nemărginită anunțăm trecerea la cele veșnice a dragului nostru tată, bunic, socru GÎȚA GEORGE în vârstă de 84 de ani.

  Lista consilierilor locali ai Alianței pentru Beclean a fost făcută publică

  Primarul Nicolae Moldovan a făcut publică lista consilierilor locali pe care Alianța pentru Beclean îi propune pentru alegerile din data de 27...

  RAAL va reduce timpul de lucru al angajațiilor : 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program.

  Prefectul Stelian Dolha s-a întâlnit cu managerul RAAL SA, Paul Ilieș, discuția dintre cei doi vizând problema disponibilizării a sute...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -