Acasă Politica Politica Locala Ecologiştii cer eliminarea căsuţelor de lemn din jurul Bisericii Evanghelice

Ecologiştii cer eliminarea căsuţelor de lemn din jurul Bisericii Evanghelice

0

Ecologiştii bistriţeni au depus depus şi înregistrat azi 02.12.2015 la secretariatul APM Bistriţa – Năsăud şi Comisariatul Gărzii de Mediu Bistriţa – Năsăud spre soluţionare un doccument prin intermediul căruia cer ridicarea de pe spaţiul verde de pe lângă Biserica Evanghelică a celor 30 de căsuţe de lemn amplasate de municipalitate în vederea organizării Târgului de Crăciun. Ecologiştii susţin că nu ar exista autorizaţii şi aprobări pentru respectivele căsuţe şi cer instituţiilor abilutate să lămurească această problemă.

 

Vă supunem atenţiei un subiect care credem noi, de prea multă vreme este tratat superficial de către administraţia publică locală conferind astfel oraşului Bistriţa un statut de cătun rural sau poate mai rău.
De asemenea, lipsa de transparenţă cu privire la modul în care administraţia locală înţelege să informeze bistriţenii în legătură cu intenţiile de amenajare temporară a centrului municipiului, ne pune în situaţia de a cere oficial instituţiilor abilitate prezentarea unui punct de vedere scris cu privire la avizele şi aprobările acordate (dacă există) şi modul în care nerespectarea condiţiilor impuse vor fi analizate.

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință că Primăria municipiului Bistrița a amplasat 30 căsuțe de lemn (chioșcuri) pe spațiile verzi din jurul Bisericii Evanghelice.
Târgul de Crăciun va începe conform programului anunțat de administrația locală în 6 decembrie 2015.

Ecologiștii și foarte mulți cetățeni nu sunt de acord ca un spațiu verde amenajat pe bani publici să fie batjocorit. Întrebăm, dacă în acest caz Legea 24 a spațiilor verzi, art. 9 privind avizele și acordurile, a fost respectat?
Vă rugăm să ne puneți la dispoziție și să ne informați, dacă există aprobări date în acest sens. Cerem ca în cel mai scurt timp să luați măsurile care se impun pentru mutarea lor pe pietonal sau în Piața Mică.
Insistăm asupra celor de pe latura nord-estică a bisericii, puse cu stivuitorul în mod brutal, efectiv pe perimetrele înierbate.

De 1 Decembrie s-au servit alimente la chioșcuri și noroiul făcut de sute de pași a transformat zona în una dezolantă. Deja au început nemulțumirile bistrițenilor cu privire la ceea ce se întâmplă în Piața Centrală. Așteptăm să luați măsurile care se impun conform legilor în vigoare.

 

Exit mobile version