Acasă Politica După oficializarea primei alianțe de stânga, Ionuț Simionca trage un nou semnal...

După oficializarea primei alianțe de stânga, Ionuț Simionca trage un nou semnal de alarmă și cere unitatea dreptei bistrițene

0

„Constituirea, în Bistrița-Năsăud, a primei alianțe locale de stânga, formată din PSD, Pro România și ALDE, ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ. După cum am văzut, bistrițenii cataloghează această alianță drept „cartel politic”. Rămân consecvent ideii pe care am lansat-o în spațiul public, aceea de a constitui, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, o alianță formată din PNL, USR-PLUS, PMP și alte partide, care să prezinte liste comune la alegerile locale din acest an. Scopul acestei alianțe trebuie să fie acela de a scoate PSD de la conducerea Primăriilor și a Consiliului Județean”, a declarat parlamentarul bistrițean.

În opinia acestuia, „soluţia raţională constă în realizarea unei alianțe județene anti-PSD, tocmai pentru a garanta existenţa a două blocuri politice majore, în contextul în care alegerile în două tururi au fost sacrificate pe altarul instabilităţii politice.Consider că PSD a devenit o frână în calea dezvoltării comunităţilor locale și că este nevoie să punem nevoile cetățenilor deasupra intereselor de partid, să constituim o alianță care să vină cu un suflu nou, cu o viziune ambiţioasă şi realistă pentru progresul județului”, a mai spus președintele PMP Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca și-a lansat deja candidatura pentru funcția de Primar al Municipiului Bistrița, dar susține că partidele de centru-dreapta ar trebui să susțină un candidat unic, arătându-se dispus să pună umărul la acestă construcție. „În urmă cu o săptămână, le-am trimis liderilor județeni ai acestor partide o scrisoare prin care le propuneam să comandăm un sondaj pentru a identifica cel mai bine clasat candidat anti-PSD din Municipul Bistrița. Pe această cale, fac din nou un apel către reprezentanții PNL, USR și PLUS și le cer să ne unim forțele pentru a înlătura PSD de la butoanele administrației publice din Bistrița-Năsăud. Trebuie să luptăm împotriva așa-numitului „cartel” de stânga din Bistrița-Năsăud pentru a apăra interesele bistrițenilor. Dacă, pe zona de centru – dreapta, vom continua să întreținem un război fratricid, singurul câștigător va fi PSD”, a concluzionat candidatul PMP la funcția de Primar al Municipiului Bistrița.

Exit mobile version