Acasă Administratie După 35 de ani de aşteptări, DJ 173 Ocniţa-Milaş a fost asfaltat:...

După 35 de ani de aşteptări, DJ 173 Ocniţa-Milaş a fost asfaltat: 12,2 km cu 14 milioane de lei

0

Cel mai longeviv primar din judeţul Bistriţa-Năsăud, Iosif Gabor, şi-a văzut visul de 25 de ani cu ochii: asfalt la Milaş, mai précis pe drumul dintre Milaş şi limită judeţ Mureş. De asemenea, tronsonul dintre Ocniţa şi Milaş a fost reabilitat ceea ce face din zona de câmpie o comunitate interesantă din punct de vedere economic.

 

Recepţia s-a făcut în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a vicepreşedintelui Dorin Popescu, proiectanţi şi firma constructoare. Lucrările au început undeva în 2013, fiind asfaltaţi 12,2 kilometri, investiţia de 14 milioane lei fiind finanţată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi din bugetul Consiliului Judeţean.

Vizibil emoţionat, Iosif Gabor, primarul Milaşului a fost cât se poate de sincer: „După 35 ani, văd şi eu acest drum asfaltat. Credeam că nu o să-l mai văd vreodată. Vreau să mulţumesc preşedinteleui CJ care ne-a promis că face acest drum în următorii 2 ani, peste aşteptări, s-a finalizat în câteva luni de zile. Cred că mai mare mulţumire pentru locuitorii comunei Milaş nu există. Sper ca după acest an să înflorească şi comuna Milaş, pentru că pentru o grămadă de investiţii s-au retras investitorii din cauza acestui drum. Este cea mai mare realizare pentru comuna Milaş, din ultimii ani”, a precizat Iosif Gabor.

Radu Moldovan: „Inaugurăm o investiţie extrem de importantă pentru zona de Câmpie de judeţului, care foarte mulţi ani a fost vitregită, nefiind o zonă interesantă electoral, pentru că sunt comunităţi mici. Nu s-a gândit nimeni să facă investiţii de anvergură aşa cum am făcut noi. Mă bucur că angajamentele luate împreună cu domnul prefect, cu Dorin Popescu, cu ceilalţi colegi ai mei în 2012, când am candidat pentru diferite poziţii în Consiliul Judeţean, de a deschide axele de comuncaţie între judeţul Bistriţa-Năsăud şi judeţele limitrofe sunt finalizate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Invitat la recepţie, prefectul Ioan Ţintean a confirmat faptul că crerea infrastructurii în Milaş-Urmeniş-Sînmihaiul de Câmpie va avea un singur rezultat: revitalizarea zonei de câmpie.”. Cred că acestea sunt măsurile prin care vom reuşi, domnilor primari din zona de Câmpie, să aducem oamenii înapoi, să fie interesaţi de lucratul pământului şi de înfiinţarea unor ferme europene şi să valorificăm, aşa cum se tot vorbeşte, resursele locale”, a explicat prefectul Ţintean.

„Acum se poate constata, cu ochiul liber, de ce a fost această rămânere în urmă, pentru că nu exista drum, pentru că, deşi trăiau deasupra gazului, nu exista reţea de gaz suficientă, pentru că încă mai avem de extins reţele de curent, pentru că apa s-a introdus de-abia în ultimii ani. Toate aceste utilităţi cred eu că vor determina pe unii tineri să revină în zona în care s-au născut, alţii să vină să se aşeze aici pentru dezvoltarea unor afaceri”, a conchis Ioan Ţintean.

Tot astăzi, Radu Moldovan şi prefectul Ioan Ţintean au recepţionat un tronson de 3,5 kilometri pe DJ 162, între Milaş şi Şopteriu, proiect în valoarea de 1,3 milioane lei. „ Primarul Tomşa de la Urmeniş, de la începutul mandatului meu, m-a rugat să încercăm să găsim o soluţie pentru a lega şi Urmenişul de această reţea de asfalt. Primarul Tomşa, pe proiectele prin PNDR, pe Măsura 322 a asfaltat o reţea de drumuri comunale şi de data aceata, SC Lucrări Drumuri şi Poduri a modernizat 3,5 kilometri de drum dintr-o intersecţie până la Şopteriu”, a spus preşedintele Radu Moldovan.

Dumitru Tomşa (primar Urmeniş): „Mulţumim, în numele cetăţenilor comunei, dar mai ales al copiilor din satele Delureni, Şopteriu, Fânaţe, Vlea Mare şi Coşeriu pe care îi transportăm cu două microbuze spre şcoală. Mai am o rugăminte. De la Delureni până la Şopteriu mai este un kilometru şi jumătate”, a precizat primarul Tomşa.

Exit mobile version